Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Poborský řeší za fotbalisty nevyplacené výplaty

Praha – Česká asociace fotbalových hráčů (ČAFH) byla založena už začátkem června, svůj první velký případ ale řeší až nyní. Předseda asociace Karel Poborský dnes uvedl, že prvním případem, jímž se bude zabývat, jsou nevyplacené gáže hráčů jednoho prvoligového klubu. Nechtěl být konkrétní, v zákulisí se ale spekuluje, že se jedná o Viktorii Žižkov.

Karel Poborský
zdroj: Isifa/LN autor: Pavel Wellner

"Je tu jeden klub, který fotbalistům nezaplatil několik měsíců. Hráče jsme proto začali ihned zastupovat a s klubem se dohodli na tom, jak tuto situaci řešit," řekl Poborský s tím, že situace se následně trochu uklidnila.

Bývalý fotbalista a současně majitel prvoligového Dynama České Budějovice nechtěl jméno inkriminovaného klubu zveřejnit. Podle něj by jinak v českém fotbalu nastal zmatek. Podle deníku Sport se ale jedná o Viktorii Žižkov, respektive jejího majitele Luďka Vinše, jenž se dostal do finančních problémů.

Je nám líto, video expirovalo.
ČAFH řešila svůj první případ

"Jde o pomocnou ruku. Nezakládáme to proto, abychom s někým bojovali, ale abychom šli jednou cestou a fotbal posouvali někam dál," upozornil Karel Poborský, jehož asociace byla přijata za člena mezinárodní unie profesionálních hráčů FIFPro.

Poborský doufá, že celá záležitost nakonec neskončí u soudu. "Když klub nezaplatí, jde tu o existenci (hráčů). Proto jim nabízíme právní podporu," uvedl Poborský. Dalším případem, kterým se momentálně ČAFH zabývá, je nevyplacená mzda českému hráči v zahraničí. Poborský však podotkl, že je v kontaktu s konkrétním svazem.

O problémech Žižkova informoval Radiožurnál už koncem května. Tehdy ještě druholigový klub nezaplatil hráčům půl roku. Jedním z nich byl Petr Mikolanda, který dlužil klubu více než osm milionů korun. S Viktorkou proto před časem podepsal pětiletou smlouvu a částku měl splácet z výplaty, kterou však nedostával.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články