Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Poborský post asistenta u národního týmu odmítl, chtěl víc pravomocí

Jednu z největších hvězd českého fotbalu chtěli zlákat k reprezentaci představitelé Fotbalové asociace ČR. Karel Poborský, který v kariéře hrál i za slavný Manchester United, však nabízený post asistenta reprezentačního kouče odmítl. Zato se však údajně blíží dohoda s novým hlavním koučem, jenž nahradí Karla Jarolíma, a tím by měl být Jaroslav Šilhavý.

Karel Poborský
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Asociace podle médií o Poborském původně uvažovala i pro roli hlavního trenéra, ale nakonec se rozhodla pro Šilhavého. Bývalému reprezentantovi proto nabídla pozici asistenta, kterou však šestačtyřicetiletý Poborský odmítl, protože by chtěl funkci s větší pravomocí.  

Podle serveru iSport.cz by se Šilhavého asistentem měl stát Jiří Chytrý a nabídku dostane i bývalý reprezentační kapitán Tomáš Galásek, který už ve stejné roli působil v letech 2012 a 2013. Poborský zatím trenérské zkušenosti nemá, ale jako funkcionář vedl České Budějovice, byl předsedou hráčských odborů a nyní šéfuje regionálním akademiím FAČR.  

Reprezentace je bez trenéra od úterý, kdy u týmu skončil Karel Jarolím. Asociace s ním ukončila spolupráci den po debaklu 1:5 v přípravě v Rusku, který byl pro národní tým nejtěžší prohrou v historii. Další zápasy české fotbalisty čekají už v polovině října, kdy v Lize národů nastoupí proti Slovensku a Ukrajině.

Je nám líto, video expirovalo.
Poborský asistenta u reprezentace dělat nebude
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články