Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Poborský nebude členem realizačního týmu reprezentace, ale rádcem

Praha - Člen výkonného výboru FAČR Karel Poborský nerozšíří realizační tým fotbalové reprezentace, ale bude u národního mužstva plnit spíše roli rádce. Prý se bude snažit zacelit mezeru po bývalém předsedovi svazu Ivanu Haškovi, který měl o reprezentaci dokonalý přehled a mohl tak podávat informace výkonnému výboru.

Karel Poborský
zdroj: Isifa/LN autor: Pavel Wellner

"Moje role u reprezentace není nic velkého. Převezmu roli Ivana Haška, který byl obeznámen s reprezentací a dokázal vše tlumočit do výkonného výboru. Budu prodlouženou rukou výboru," uvedl Poborský na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Zároveň vyvrátil to, že by rozšířil realizační tým trenéra Michala Bílka. "Nejsem součástí týmu. Ale mám přístup k mužstvu čtyřiadvacet hodin denně a jsem mu k dispozici. Rád pomůžu, když o to někdo bude stát. Věřím, že nějaké individuální pohovory budou probíhat. Budu se snažit pomoci, jak jen budu moci," popsal svou náplň práce.

Odmítl, že by nějak mluvil trenéru Bílkovi do taktiky nebo složení sestavy. "Všechno je v kompetenci realizačního týmu, oni nesou odpovědnost za rozhodnutí a tak to i zůstává. Samozřejmě pokud se mnou budou chtít něco zkonzultovat, tak jim vyhovím," dodal rekordman v počtu reprezentačních startů.

Karel Poborský k zápasu s Norskem:

"To byla velká ostuda a museli jsme něco udělat, aby se to neopakovalo, a ne jen nad tím mávnout rukou. Hráčům jsem řekl, že všechno padá na jejich výkonech. Že hazardují s vlastními jmény i jménem českého fotbalu. Co jsem se s nimi ale bavil, tak si to uvědomují a mám pocit, že jsme naladěni na stejnou notu."

Hráče už o své roli u týmu informoval na dnešním srazu. Zároveň se je snažil motivovat před důležitým utkáním se Skotskem, aby se neopakoval výkon z přípravy v Norsku, kde Češi prohráli 0:3.

Jeho role tak bude podobná, jakou mají například Radek Bejbl nebo Jozef Jarabinský u mládežnických reprezentací, kde plní roli patronů. "Dá se říci, že Karel bude mít podobnou roli jako oni. Takový to má smysl," uvedl manažer reprezentace Vladimír Šmicer.

Poborský, který je vedle členství ve výkonném výboru FAČR také předsedou České asociace profesionálních hráčů a šéfem Dynama České Budějovice, se nové role ujal i přesto, že měl v posledních týdnech zdravotní problémy se srdcem a musel se podrobit dvěma menším operacím. "Už se cítím dobře, lépe než po tom prvním zákroku. A doufám, že už je to za mnou," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články