Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Po Slavii a Plzni trápil gólman Hrubý i Spartu: To potěší, ale nepřeceňoval bych to

V neděli v Praze na Letné likvidoval Vlastimil Hrubý šance sparťanů a jejich kapitánovi Nicolaemu Stanciuovi chytil i penaltu. Jablonecký gólman tak v této sezoně nedostal gól od Slavie, Plzně ani od Sparty. I v srpnu na stadionu Slavie zlikvidoval penaltu Milanu Škodovi. Tentokrát pomohl Jablonci k bodu za remízu 0:0.

Vlastimil Hrubý
zdroj: ČT4 autor: Michal Krumphanzl

"Abych pravdu řekl, penalty nemám moc rád. Ale teď mi to tu vyšlo v Praze dvakrát za podzim. Jednou v Edenu, jednou tady na Letné, takže jsem samozřejmě rád. V neděli mi to před penaltou blesklo v hlavě. Říkal jsem si, že by bylo hezké, kdybych to zopakoval. Přání se splnilo," řekl novinářům s úsměvem Hrubý.  

Utkání Sparta - Jablonec bylo tématem nového Fotbal fokus podcastu:

Stejně jako na Slavii i na Letné rozhodčí souboj před penaltou kontroloval na videu. Míč si poté vzal Stanciu, ale Hrubý směr jeho přízemní střely vystihl. "Trvalo to dlouho, než to bylo rozhodnuté. To bylo i minule na Slavii. Před zápasem máme informace, kdo kam kope. Ale zrovna Stanciu tam napsaný nebyl, takže to byla spíš intuice," vysvětloval Hrubý.  

"Abych pravdu řekl, chtěl jsem jít nejdřív na druhou stranu, ale Stanciu se hodně dlouho díval na tu stranu, kam to kopl. Říkal jsem si, ať co nejdéle stojím. Dal mi šanci v tom, že to kopl ne moc razantně. Takže jsem tu střelu po zemi dokázal vyrazit," dodal dvaatřicetiletý gólman.  

Ještě víc si cenil zákroku z první půle, kdy reflexivně vyrazil hlavičku Benjamina Tetteha. "Ten zákrok byl těžší, byl na poslední chvíli. Šli tam do souboje dva hráči, ani nevím, kdo to tečoval. Byli u mě blízko. Takže jsem rád, že jsem i v tomhle týmu pomohl," uvedl Hrubý.  

Na kontě má v této sezoně v lize už sedm nul a tři z nich v soubojích s prvními třemi týmy tabulky. Nejprve pomohl k výhře 2:0 na Slavii, pak k domácímu vítězství 3:0 nad Plzní a nyní k bodu z Letné.  

"Samozřejmě těší, že to jsou tři nuly, ale nepřeceňoval bych to. Hrdina? Takhle bych to určitě nebral, jsme jeden tým. Že se někomu povede zápas? Zase druhý zápas se může povést jinému. Jsem rád, že jsme vzadu udrželi nulu a vezeme aspoň bod. Dnes ho asi musíme brát, protože Sparta kromě penalty měla ještě další dvě tři gólové šance," řekl Hrubý.  

Jeho celek remízou pokazil Spartě oslavu 125. výročí založení klubu. "Kdyby si mysleli, že sem přijede Jablonec a Sparta automaticky vyhraje, asi by to bylo blbě. Oslava se jim nepovedla na hřišti, tak teď si to mohou oslavit někde jinde," dodal Hrubý s úsměvem.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články