Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Po skalpu Bilbaa chce Sparta ukončit trápení v lize

Praha - Sérii čtyř porážek fotbalisté pražské Sparty přetrhli díky čtvrteční výhře v Evropské lize s Bilbaem, v ligové dohrávce s Ostravou touží přerušit i šňůru tří nezdarů v nejvyšší soutěži. Baník, který je nejhůře bránícím mužstvem v lize, zase na Letné bude chtít zastavit pád tabulkou, kde se po nedělních zápasech dostal až na úplné dno. Utkání sledujte od 18:25 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu.

Ostravě se v posledních vzájemných duelech nedaří. Sparťané vyhráli čtyřikrát za sebou, navíc při tom ani jednou neinkasovali. Pro pražský tým je nyní hlavním úkolem, aby hráči po úspěchu s Bilbaem zase rychle přepnuli pozornost a veškerou koncentraci na domácí scénu. "Věřím, že na utkání s Bilbaem navážeme. V lize máme co napravovat," řekl Lavička.

Vítězslav Lavička: "Jsme rádi, jak se nám zápas s Bilbaem povedl, ale víme, jak zrádné je v rychlém sledu hrát další ligový zápas. Nebyl pro nás jednoduchý třeba zápas po vyřazení Feyenoordu Rotterdam. Chceme ale stavět na tom dobrém, co jsme s Bilbaem předvedli."

Sparta bude znovu zřejmě postrádat nemocného útočníka Léonarda Kweukeho, jehož by měl na hrotu opět zastoupit Bekim Balaj. Nejistý je kvůli zranění dál start pravého beka Vlastimila Vidličky. Toho podle všeho znovu nahradí Tomáš Zápotočný. Sparťané si uvědomují, jakou důležitost pro ně má prestižní duel s Baníkem po předchozích ligových prohrách s Plzní, Olomoucí a Slavií.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Čapek o utkání Sparta - Baník

Pro svěřence kouče Radoslava Látala by mohlo být povzbuzením, že v posledních čtyřech ligových zápasech dokázali jít do vedení. Žádné utkání však nedotáhli do vítězného konce. "Nemůžeme to na Letné úplně otevřít, ale jen z defenzivy vycházet taky nebudeme," nastínil taktický plán Baníku Látal, který musí skládat sestavu bez zraněného klíčového stopera Benjamina Vomáčky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články