Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Po podzimu vede Opava - Třinec padl v Příbrami, Budějovice doma s Vlašimí

Tlačenice na špici druhé nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže trvá. V posledním kole podzimní části (17. kolo se hraje až začátkem března) měl Třinec nakročeno k tomu, aby dostihl vedoucí Opavu. Jenže k tomu potřeboval z Příbrami bod a o ten přišel v nastaveném čase. A České Budějovice, jež se mohly na Opavu také bodově dotáhnout, prohrály doma s Vlašimí. Takže v rozmezí čtyř bodů se nyní na špici tabulky poskládalo pět celků.  

Fotbalisté Příbrami se radují z gólu v síti Jablonce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Třinec přišel o bod v nastaveném čase

Fotbalisté Příbrami podruhé za sebou ve druhé lize rozhodli o zisku tří bodů gólem v nastavení. Po Pardubicích doma udolali také druhý tým tabulky Třinec 2:1, když v 92. minutě dorazil vlastní neproměněnou penaltu Peter Grajciar. Na Třinec tak Příbram po třech výhrách za sebou ztrácí jediný bod.

Středočechy poslal do vedení už po pěti minutách bývalý reprezentant Skácel, ke kterému propadl míč u tyče a domácí hráč ho levačkou poslal z úhlu pod břevno. Jenže v úvodu druhé půle se střelou o tyč prosadil Šumbera a vyrovnal.

Příbram se tlačila za výhrou a v poslední minutě odpískal sudí penaltu za faul na Matouška. Míč si vzal Grajciar, gólman Paleček sice byl u tyče včas a míč vyrazil, avšak znovu jen ke Grajciarovi a bývalý slovenský reprezentant rozhodl o výhře domácího celku. Trefil se ve třetím utkání po sobě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Příbram - Třinec

Hráči Olympie porazili Táborsko 1:0 a utnuli sérii porážek, která trvala čtyři utkání. Pražský nováček si připsal teprve druhé domácí vítězství v této sezoně. Olympia se na Strahově dostala do vedení ve 21. minutě. Katidis si naběhl na dlouhý míč a propálil brankáře Tomu. V 59. minutě mohl zvýšit Frizoni, ale z přímého kopu trefil břevno. Táborsko v závěru duelu sahalo po vyrovnání, jenže domácí těsný náskok udrželi. Při Štohanzlově pokusu jim pomohla i branková konstrukce. 

Varnsdorf udolal Žižkov

Fotbalisté Varnsdorfu porazili 3:2 Viktorii Žižkov a vzdálili se sestupovému pásmu na rozdíl šesti bodů. Pražané se naopak dál trápí a po čtvrté porážce za sebou je od předposledního Ústí nad Labem stále dělí čtyři body.

Domácí sice dvakrát vedli po gólech Bredy a Barace, ale Žižkov dokázal pokaždé vyrovnat zásluhou Volka s Tomlem. Pražané díky nim ukončili třízápasový střelecký půst, ale na body to nestačilo. Osm minut před koncem totiž o třetí výhře Varnsdorfu za sebou rozhodl Rudnytskyy.

Severočeši tak odskočili sestupovému pásmu na rozdíl šesti bodů. Žižkov od předposledního Ústí, které dnes prohrálo 0:3 v Sokolově, dělí čtyři body a od posledního Frýdku-Místku pět.

V Budějovicích rozhodl Vyhnal 

V Českých Budějovicích byl klíčovou postavou utkání vlašimský Vyhnal. V 25. minutě se prosadil po rohovém kopu hlavou a v 68. minutě zvýšil parádní střelou z dálky, po které se míč od břevna odrazil za brankovou čáru. Pro Vyhnala to byl už 11. zásah v sezoně.

Jenže čtvrt hodiny před koncem se Vyhnal zapsal do statistik i negativně, když zakopl míč, dostal druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Budějovice však přesilovou hru nevyužily ani ke snížení a jejich série bez porážky se po osmi zápasech zastavila. 

Hradec zarmoutil Štrombach

Druhý z exligových celků Hradec Králové ztratil body v osmém z posledních devíti zápasů, když doma jen remizoval 1:1 se Znojmem. V utkání přitom vedl gólem Knejzlíka, který se po stříleném centru trefil do odkryté branky. Jenže pět minut před koncem se k míči na hranici pokutového území dostal Štrombach a tvrdou střelou zařídil dělbu bodů. Pro Hradec to byla už sedmá remíza v sezoně a je v tabulce až sedmý se ztrátou osmi bodů na postupové příčky.

Poslední Frýdek-Místek doma prohrál s Pardubicemi 0:2. Nejprve se po rohovém kopu prosadil Piroch a těsně před poločasem zvýšil po individuální akci Ladra. Frýdek už proti druhé nejlepší obraně soutěže nedokázal ani snížit. 

Zápasy 16. kola: 

Příbram – Třinec 2:1 (1:0)
Branky: 5. Skácel, 90.+2 Grajciar - 49. Šumbera. Rozhodčí: Franěk - Kotalík, Kožár. ŽK: Květ, Fantiš - Vaněk, Dedič, Reintam.

České Budějovice - Vlašim 0:2 (0:1)
Branky: 25. a 68. Vyhnal. Rozhodčí: Pechanec - Kubec, Vlček. ŽK: Novák, Táborský - Vyhnal, Fotr. ČK: 74. Vyhnal. Diváci: 670.

Frýdek Místek – Pardubice 0:2 (0:2)
Branky: 29. Piroch, 45. Ladra. Rozhodčí: Klíma - Caletka, Boček. ŽK: Kovařík, Willwéber, Ondráček (všichni Frýdek-Místek). Diváci: 468.

Hradec Králové – Znojmo 1:1 (0:0)
Branky: 53. Knejzlík - 85. Štrombach. Rozhodčí: Machálek - Dresler, Polák. ŽK: Trávníček, Vlkanova - Javůrek, Čereda. Diváci: 630.

Olympia Praha - MAS Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 21. Katidis. Rozhodčí: Dubravský - Novák, Petřík. ŽK: Rothe, Dordevič, Ruml, Frizoni, Frydrych - Prošek, Hell, Souček. Diváci: 150.

Varnsdorf - Viktoria Žižkov 3:2 (2:1)
Branky: 15. Breda, 45. Barac, 82. Rudnytskyy - 42. Volek, 74. Toml. Rozhodčí: Houdek - Vitner, Pečenka. ŽK: Da Silva - Pardubský, Kodeš. Diváci: 620. 

Tabulku najdete ZDE

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články