Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po letech zase 44 tisíc lidí na Zbrojovce? Jen virtuálně a jako pomoc v boji s koronavirem. Lístky kupují i slávisté

V těžkých časech se i zástupci nejrůznějších sportovních odvětví snaží pomáhat. Neobvyklým způsobem začala sbírat finanční prostředky pro brněnské zdravotníky fotbalová Zbrojovka. Do hlediště svého už zaniklého stadionu za Lužánkami prodává virtuální vstupenky, které si kupují i slávisté.

Psal se druhý říjen roku 1996 a na stadionu za Lužánkami v Brně sledovalo duel Zbrojovka – Slavia rekordních 44 120 diváků. "Byla to skvělá atmosféra…," vzpomínal někdejší hráč Zbrojovky Richard Dostálek.

Nejen archivní záběry z tohoto zápasu si nyní mohou prohlédnout fanoušci, kteří si koupí virtuální vstupenku na legendární brněnský stadion. Do prodeje jich jde právě 44 120 a celý výtěžek poputuje do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích na podporu v boji s novým typem koronaviru. Při ceně 200 korun za vstupenku se tak může vybrat více než 8,5 milionu.

Slávisté se k této akci připojili a chtějí zaplnit hostující sektor čítající 2000 míst. "Doteď si vstupenky pořídilo zhruba pět set fanoušků. Dokonce jedna z fanouškovských organizací na ten virtuální zápas vypsala virtuální autobusový výjezd a výtěžkem z něho také přispěje," uvedl Martin Benda z oddělení komunikace Slavie Praha.

"Tu iniciativu vítám a přípojím se ke slávistickým fanouškům, abych si taky pořídil jednu vstupenku," řekl s úsměvem aktér tehdejšího duelu na straně Slavie Martin Hyský.

Místo play-off se ve velkém šijí roušky

Oblíbenou a potřebnou činnost posledních dnů - šití roušek - si osvojila i řada sportovců a jejich blízkých. Ochranné prostředky míří k seniorům v okolí třeba z hokejového klubu Oceláři Třinec.

Do šití roušek se zapojila například manželka kapitána Ocelářů Eva Adamská společně s Ladou Peterkovou. "Byl to spontánní nápad, rádi pomůžeme, výroba jedné roušky zabere zhruba 20 minut," uvedla Adamská.

Podpořit je přišel Vladimír Dravecký, kterému byla jedna z prvních roušek v klubové barvě věnována. Poté se šikovný útočník zašel podívat do haly, která měla být dnes vyprodaná. "Dnes mělo startovat čtvrtfinále play-off," zasnil se.

Ve Werk aréně bylo místo toho zřízeno odběrové místo, na které mohou fanoušci nosit látky nebo hotové roušky, které se rozdají potřebným.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články