Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Po Hodúrovi se přiznali k ovlivňování zápasů další hráči ze Slovenska

Bratislava - Všech sedm bývalých a současných fotbalistů, které slovenská policie obvinila z manipulace zápasů, se v plném rozsahu přiznalo. Potvrdila to mluvčí speciální prokuratury Andrea Predajňová. Obvinění v aféře na Slovensku čelí podle dostupných informací také český obránce Tomáš Huber.

Tomáš Huber (vpravo) v dresu Jablonce je jedním z podezřelých českých hráčů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Mezi podezřelými je trojice bývalých fotbalistů, která prý v Česku i na Slovensku uplácela hráče a která údajně hrála klíčovou roli v celé kauze. Na úplatcích fotbalistům prý rozdali minimálně 210 tisíc eur (5,4 milionu korun).

Na zmanipulované zápasy pak gang sázel v zahraničních internetových sázkových kancelářích. Za korupci každému z této trojice hrozí až pětileté vězení.

Obvinění na Slovensku čelí také čtyři hráči klubu DAC Dunajská Streda, jenž hraje v první lize. Policie uvedla, že tito fotbalisté výměnou za úplatky slíbili ovlivnit výsledky utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Richarda Samka o problematice internetového sázení

Podle medií byl v největší korupční aféře ve slovenském fotbalu vedle Hubera obviněn i někdejší slovenský reprezentant Ivan Hodúr, dále jeho spoluhráči z Dunajské Stredy Michal Dian, který hrál za Bohemians 1905, Příbram a Zlín, a Marek Božoň.

Fotbalistům předběžným opatřením už dříve zastavil sportovní činnost slovenský fotbalový svaz a předtím je distancoval i klub. Za přijetí úplatků hrozí hráčům vězení až na osm let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články