Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzni se postup do LM vzdálil, duel s Razgradem rozhodla druhá půle

Sofie – Po první půlce drželi nadějnou bezbrankovou remízu, druhý poločas úvodního utkání 4. předkola Ligy mistrů však fotbalistům Plzně nevyšel. Od Razgradu na stadionu v Sofii Západočeši inkasovali dvě branky a po porážce 0:2 se jim postup do základní skupiny milionářské soutěže hodně vzdálil. Odveta ve Štruncových sadech se hraje příští úterý.

Plzeňský Jakub Hromada v souboji o míč
zdroj: ČTK/BTA autor: Minko Chernev

Na Národním stadionu Vasila Levského krátce po pauze otevřel skóre z pokutového kopu Cosmin Moti, v 64. minutě zvýšil Virgil Misidjan. Viktoria v historicky pátém zápase play-off LM poprvé nezvítězila.

Plzeňský trenér Roman Pivarník v základní sestavě udělal jednu změnu od pátečního ligového utkání v Příbrami, když Hořavu v záloze nahradil Hrošovský. Od začátku nastoupili také dvacetiletý středopolař Hromada a útočník Bakoš.

Domácí hráči už od úvodního hvizdu častěji drželi míč a individuálně Plzeň převyšovali, dlouho se ale nemohli dostat k zakončení. Wandersonovu střelu v šestnáctce na poslední chvíli zblokoval Matějů.

Fanoušky Razgradu ve 30. minutě vystrašil Bakoš, když spíše náhodnou patičkou při otočce nasměroval míč těsně vedle tyče. Plzeňský gólman Kozáčik pak do náruče chytil dvě střely z dálky. Krátce před pauzou mohl Hromada postupovat sám na branku Ludogorce, jenže mu míč sebral spoluhráč Ďuriš, který stál v ofsajdu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň

V druhém poločase už góly padaly

Razgrad začal druhý poločas náporem. Hubník v šestnáctce stáhl pronikajícího Cafua a anglický sudí Clattenburg ukázal pokutový kop. V jednapadesáté minutě ho s jistotou proměnil rumunský stoper Moti.

"Měl jsem si hlídat prostor před gólmanem, tam si seběhnul hráč, a když jsem ho dobíhal, strčil si to a dostal se přede mě. Trochu jsem po něm sáhl rukou, penalta to byla," připustil Roman Hubník. "Je to škoda, protože do té doby jsme hráli dozadu velice slušně a výsledek pro nás není ideální," dodal.

Plzeň se nedokázala dostat do tempa a dávala soupeři hodně prostoru. Wandersona ještě nepustil k zakončení Matějů, ale v 64. minutě už domácí skórovali podruhé. Marcelinho nacentroval za obranu na Misidjana, který se dostal před Hubníka a zblízka propálil Kozáčika.

"Upozorňoval jsem na to, že soupeř chodí do šestnáctky, kde je třeba je vytláčet a zbytečně nefaulovat. Bohužel jsme udělali zbytečnou penaltu. Při druhé situaci tam byla sice krásná přihrávka za obranu, ale to jsou věci, které se dají řešit," mrzelo trenéra Pivarníka.

Střídání Plzeňským nepomohlo

Pivarník na závěrečnou čtvrthodinu poslal do hry útočníka Krmenčíka, jenže autor postupové trefy ve třetím předkole s Karabachem se neprosadil. Třetí gól odmítl v 85. minutě přidat střídající Keserü, který sám před Kozáčikem hlavičkoval nepřesně.

V nastavení mohl snížit střídající Kolář, ale slabou střelu mu snadno chytil brankář Stojanov. Plzeň tak prodloužila čekání na výhru v evropských pohárech na osm zápasů. "Samozřejmě to pro nás není moc dobré, 0:2 je složitý výsledek. Je škoda, že jsme v tom zápase nedokázali dát kontaktní gól a byly to situace, které jsme si měli pohlídat," řekl Pivarník.

Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)

Branky: 51. Moti z pen., 64. Misidjan. Rozhodčí: Clattenburg - Collin, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Jonathan Cafú, Sasha - Bakoš, Hubník.

Razgrad: Stojanov - Minev, Moti, Palomino, Natanael - Djakov, Marcelinho, Sasha - Misidjan (81. Keserü), Jonathan Cafú (90.+3 Júnior Quixadá), Wanderson (90. Campanharo). Trenér: Dermendžiev.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hromada (83. Kolář) - Kopic, Bakoš (77. Krmenčik), Kovařík - Ďuriš (68. Hořava). Trenér: Pivarník.

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Samozřejmě to pro nás není moc dobré, 0:2 je složitý výsledek. Je škoda, že jsme v tom zápase nedokázali dát kontaktní gól a byly to situace, které jsme si měli pohlídat. Ludogorec je velmi silný na míči, v kolmých přihrávkách a v kontrech. Upozorňoval jsem na to, že chodí do šestnáctky, kde je třeba je vytlačovat a zbytečně nefaulovat. Bohužel jsme udělali zbytečnou penaltu. Při druhé situaci tam byla sice krásná přihrávka za obranu, ale to jsou věci, které se dají řešit."

Roman Hubník (kapitán a obránce Plzně): "Zklamání určitě je. V prvním poločase jsme hráli hodně kompaktně, soupeř se tam nedostával, ale druhý poločas byl nahoru dolů. Po té penaltě se soupeř trošku víc zklidnil, přidal druhý gól a my jsme začali hrát trošku víc až v závěru. Škoda, že jsme tam ten jeden gól nedali. Měl jsem si hlídat prostor před gólmanem, tam si seběhnul hráč, a když jsem ho dobíhal, strčil si to a dostal se přede mě. Trochu jsem po něm sáhl rukou, penalta to byla. Je to škoda, protože do té doby jsme hráli dozadu velice slušně a výsledek pro nás není ideální."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články