Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plzni musíme pogratulovat, ale panice nepropadáme, řekl Vácha

Plzeň – Na nic se po zápase nevymlouval. Lukáš Vácha věděl, že Sparta v utkání podzimu proti Plzni zklamala a nepodala svůj tradiční výkon. "Plzni zápas vyšel, hrála opravdu dobře a my jí k výkonu můžeme jen pogratulovat," uznal zklamaný sparťanský záložník s tím, že však prohra v boji o titul nic neřeší a Pražané mají stále vše ve svých rukou.

Lukáš Vácha ze Sparty (vlevo) v souboji o míč s plzeňským Tomášem Hořavou
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Sparťanského záložníka mrzel především první inkasovaný gól po rohovém kopu, při kterém letenský celek neubránil Lukáše Hejdu. "Byla to hloupost. Tým jako Sparta by takové góly neměl dostávat. Je škoda, že jsme si říkali, že Plzeň je ze standardek silná, a pak neuhlídáme svého hráče. Ten gól zápas hodně ovlivnil," hodnotil Vácha. "Jim dodal křídla, zatímco nás srazil," dodal.

Sám netušil, kdo neuhlídal Hejdu, trenér Vítězslav Lavička však připustil, že hříšníkem byl stoper Jakub Brabec. "Nesplnil svůj úkol a neubránil svého hráče. Jakubovi utkání nevyšlo. Umí zahrát lépe," kritizoval Brabce sparťanský trenér.

Od tohoto momentu měla Plzeň na hřišti navrch a Sparta se nemohla vůbec prosadit. "Pak Plzeň ze zabezpečené obrany chodila do brejků a my jsme se do nich nemohli dostat. Chyběl nám klid na míči, zbytečně jsme ho ztráceli a nehráli jsme svoji hru. Oni byli dobře připravení na Davida Lafatu, pořád mu dýchali na záda a snažili se chodit do prvních míčů, aby se nedostal do hry. To nám dělalo velké problémy," hodnotil Vácha.

"Plzni zápas vyšel, hrála opravdu dobře a my jí k výkonu můžeme jen pogratulovat. Náš výkon byl špatný, proto jsme prohráli. Ale nelze říci, že byl podprůměrný. To bychom prohráli pět nula," řekl sparťanský záložník.

Sparta nyní na vedoucí Plzeň ztrácí z druhého místa čtyři body, Vácha však odmítá paniku. "Ano, ztrácíme čtyři body, ale liga je dlouhodobá soutěž. Samozřejmě je to komplikace, chtěli jsme lepší výsledek, ale nic nebalíme a budeme bojovat dál," dodal Vácha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články