Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeňští zřejmě odehrají předkolo Evropské ligy na cizím stadionu

Plzeň - Fotbalisté Viktorie Plzeň zřejmě budou muset hrát domácí zápas třetího předkola Evropské ligy na cizím hřišti, protože stadion ve Štruncových sadech neodpovídá předpisům UEFA. Požadavkům unie, jejíž komisaři Plzeň navštívili, v současné chvíli vyhovuje pouze hlavní tribuna. I ta by však musela projít stavebními a organizačními úpravami. Okolní tribuny by musely na zápas zůstat uzavřeny.

"I v případě zdařilé úpravy hlavní tribuny by se na zápas otevřel pouze hlavní ochoz. Při dodržení kvót pro hostující fanoušky a maximálním respektování bezpečnostních opatření by to v praxi znamenalo, že na předkolo Evropské ligy by se dostaly pouze tři tisíce plzeňských fanoušků," uvedl mluvčí klubu Pavel Pillár v tiskové zprávě.

To však klub odmítá kvůli fanouškům i z ekonomického hlediska. Generální manažer Adolf Šádek proto intenzivně jedná s náměstkem primátora Petrem Rundem o úpravách nutných pro povolení provozu hlavní i protilehlé tribuny. "Času příliš nezbývá, vše by muselo být schváleno před losováním třetího předkola," uvedl Pillár.

Plzeň se jméno svého soupeře dozví v pátek 16. července. Zápasy třetího předkola se budou hrát 29. července a 5. srpna. "Je to opravdu šibeniční termín a situace nevypadá dobře," dodal Pillár. Plzeňští fotbalisté by mohli pohárový duel sehrát na stadionech Sparty, Slavie či v Teplicích. "Ale varianta odehrání zápasu mimo Plzeň je až tou poslední možností," uvedl mluvčí klubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články