Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeňští zakončili podzim porážkou s Bohemians

Praha - Fotbalisté Plzně zakončili podzimní část ligové sezony druhou porážkou. V 17. kole dnes prohráli v Edenu s Bohemians 1905 0:1, když jim rozhodčí upřel regulérní gól Brezinského. O výsledku tak rozhodl zásah Trubily již ze 4. minuty utkání. Pokud Sparta zvládne zápas s Českými Budějovicemi, půjde Plzeň do jarní části jen se čtyřbodovým náskokem. V průběhu podzimu přitom vedla tabulku až o dvanáct bodů.

Domácí na Plzeň vlétli, jako by se v chladném deštivém počasí chtěli rychle zahřát a zároveň vytáhnout před skauty Salcburku a Leverkusenu, kteří byli v hledišti. Již po deseti vteřinách se dral do zakončení Škoda a ve čtvrté minutě udeřilo. Štohanzlův centr proletěl pokutovým územím až k volnému Trubilovi, ten si zpracoval míč na prsou a trefil se z hranice vápna přesně ke vzdálenější tyči.

Plzeň si sice postupně vypracovala převahu, ovšem proti důrazně hrajícím domácím, kteří důsledně napadali rozehrávku, se příliš neprosazovala. A když už se Rezek s Horváthem dostali do zakončení, vychytal je brankář Sňozík. Těsně před přestávkou Plzeň míč do sítě přece jen dopravila. Horváth se po rohu dostal znovu k míči a centrem z první našel hlavu stopera Brezinského, který poslal míč do branky. Rozhodčí však gól chybně neuznal kvůli údajnému ofsajdu.

I po změně stran Plzeň tlačila, ovšem dlouho bez zakončení. Bohemians však své brejky nedotáhli do úspěšné koncovky, a tak šance hostů stále žily. Když už se reprezentant Petržela dostal do vyložené šance, z malého vápna minul. Hráči Bohemians se v závěru bez problémů ubránili. Znovu jim přinesla úspěch kombinace domácí sady dresů a venkovních zelených stulpen, v nichž nastoupili v 15. kole v Teplicích, od té doby třikrát vyhráli a neinkasovali. Plzeň naopak poprvé v sezoně vyšla gólově naprázdno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články