Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeňští vyhlížejí soupeře. Bayern, Barcelona nebo snad Chelsea?

Praha - Plzeňští fotbalisté po středečním postupu do Ligy mistrů netajili, že zažívají nejhezčí chvíle kariéry. Po vítězné odvetě 4. předkola soutěže s FC Kodaň svůj úspěch Západočeši dlouhou slavili už v šatně stadionu v pražském Edenu. A také se těšili na to, až dnes odpoledne společně budou sledovat los slavné soutěže. Při losování, které začíná v Monaku v 17:45, bude český mistr nasazen spolu s dalšími týmy s nejnižším koeficientem ve čtvrtém koši.

"Splnil se nám krásný sen, brečeli jsme štěstím," prohlásil záložník Václav Pilař, který prozradil, že vzhledem k blížícímu se pondělnímu ligovému utkání se Spartou Praha nebude v následující době moc velký prostor na oslavy. Ty zakázal i kouč Pavel Vrba, ale hráči nic nenamítali. Očekávaný čtvrteční los nejprestižnější evropské soutěže prý budou Západočeši sledovat společně. "Zase si to vypíšeme a budeme tipovat, koho dostaneme. Moje přání je Barcelona," řekl Pilař, letní posila z Hradce Králové.

Plzeň bude při losu ve čtvrtém koši a má jistotu, že se neutká s nikým ze sedmičky Dortmund, Neapol, Dinamo Záhřeb, APOEL Nikósie, Trabzonspor, Genk, Galati. V prvním koši čekají pouze hvězdami nabité velkokluby - Plzeň může dostat španělské giganty Barcelonu či Real Madrid, anglické týmy Manchester United, Chelsea či Arsenal nebo Inter Milán, Bayern Mnichov či Porto. V druhém koši jsou například druhý milánský klub AC, Lyon, Šachtar Doněck či CSKA Moskva, v třetím koši čekají milionáři z Manchesteru City, Ajax Amsterodam, Leverkusen či Lille.

Skupina smrti? Plzeň s Barcelonou, AC Milán a Manchesterem City

Trenér Vrba nechce, aby Plzeň postupem do Ligy mistrů začala stagnovat. "Nechceme být trpaslíkem ani v Lize mistrů, nechceme tam hrát druhé housle. Ano, narazíme na velmi silné soupeře, ale teď můžeme spekulovat, jestli chtít týmy, přes které by šly možná získat nějaké body, nebo giganty," přemítal Vrba. Skupinou "smrti" by pro Plzeň mohla být kombinace s obhájcem vítězství Barcelonou, AC Milán či Manchesterem City. Vrba vyslovené přání nemá, líbilo by se mu ale, kdyby se Plzeň popasovala s Bayernem Mnichov. "Byla by to zajímavá konfrontace, mohli bychom tam navíc jet autobusem a ušetřili nějaké peníze za letadlo. A ani fanoušci by neměli problémy s cestováním," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Davidem Kalousem

Záložník Petr Jiráček vysněného soupeře nemá. "Na lístek jsem nenapsal nikoho, protože jsem strašně špatný tiper. Mně je to opravdu jedno, protože každý soupeř v základní skupině je kvalitní. Těším se kamkoliv," uvedl Jiráček.

Krajní obránce David Limberský ocenil, jak velký pokrok Plzeň za poslední sezony udělala. "Je neuvěřitelné, co jsme za tu dobu stihli. Před rokem nebo před dvěma by se mi o něčem takovém ani nesnilo," prohlásil bývalý hráč Sparty, kterému však chyběla domácí atmosféra plzeňského stadionu. Limberský by si ve skupině chtěl zahrát proti Barceloně či Realu Madrid.

Plzeňský kapitán Pavel Horváth si už elitní klubovou soutěž zahrál, v sezoně 2000/01 při své první zahraniční štaci ve Sportingu Lisabon si užíval zápasy proti Realu Madrid, Leverkusenu a Spartaku Moskva. Před losem má svá tajná přání: Rád by se vyhnul anglickým a španělským gigantům, naopak by se nebál konfrontace se italskými či německými celky.

S Plzní by si rád zahrál Petr Čech

Velkou radost udělali fotbalisté Plzně postupem do Ligy mistrů českému reprezentačnímu brankáři Petru Čechovi, který pochází právě ze západočeské metropole a prošel tamními mládežnickými týmy. Nyní si přeje, aby los základních skupin k sobě přisoudil právě Plzeň a jeho současného zaměstnavatele Chelsea. "Doufám, že nás los svede do skupiny k sobě. Hrát Ligu mistrů s Plzní, to by byla fantazie," prozradil své přání.

Rozdělení do košů pro los základních skupin Ligy mistrů

1. koš: Manchester United, Barcelona, Chelsea, Bayern Mnichov, Arsenal, Real Madrid, Porto, Inter Milán.

2. koš: AC Milán, Lyon, Šachtar Doněck, Valencie, Benfica Lisabon, Villarreal, CSKA Moskva, Marseille.

3. koš: Petrohrad, Ajax Amsterodam, Leverkusen, Olympiakos Pireus, Manchester City, Lille, Basilej, BATE Borisov.

4. koš: Plzeň, Dortmund, Neapol, Dinamo Záhřeb, APOEL Nikósie, Trabzonspor, Genk, Galati.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články