Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeňští mladíci díru do Evropy neudělali, prohráli všech šest zápasů

Plzeň - Plzeňští fotbalisté do 19 let drží v premiérovém ročníku Youth League, mládežnické obdobě Ligy mistrů, nelichotivý primát: jako jediný z účastníků se loučí se soutěží bez zisku bodu. Na domácím hřišti tentokráte podlehli CSKA Moskva 0:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň "19" - CSKA Moskva "19"

"Pro nás je hlavní, že tyto zápasy pro nás byly hodně přínosné. Dostali jsme spoustu podnětů, které si do naší práce můžeme vzít. Jak pro hráče, tak i pro nás trenéry je to velká inspirace. Věřím, že na jaře bude více prostoru zapracovat na detailech, které nám to přineslo, abychom se zlepšovali," řekl trenér Jiří Žilák.

Jeho svěřenci na závěr svého působení v soutěži uhráli nejlepší výsledek. Ruský celek, který skupinu vyhrál, se tentokrát příliš neprosazoval a realizační tým hráče často velmi hlasitě napomínal. CSKA však dvě akce vyšly a Svjatoslav Georgievskij se v zakončení nemýlil. Dal dva góly stejně jako v prvním vzájemném utkání, které Plzeň prohrála 0:5.

Plzeňský Vítězslav Hrdlička mohl za stavu 0:1 vyrovnat, ale ve dvou šancích trefil jen brankáře a boční síť. "Zápas jsme odehráli se ctí. Byli jsme důstojným partnerem. Jen mě mrzí, že jsme nevstřelili gól, protože jsme měli šance," řekl Žilák. "Jsem rád, že byl vidět progres, že náš výkon byl lepší než v Moskvě. Společně s utkáním na Manchesteru to byl náš nejlepší zápas," dodal.

Kouč Jiří Žilák: "Asi se nepovede docílit toho, aby se to hrálo jako předzápas Ligy mistrů na hlavním stadionu, který se připravuje na večerní zápas. I tak jsme se ale cítili jako v Lize mistrů."

"Určitě by pro nás bylo těžké, abychom s tak silnými soupeři hráli alespoň přáteláky. Tady to navíc bylo v soutěžních zápasech, kdy nás soupeř nijak nešetřil. Proto je to nesmírně přínosné," uvedl kouč plzeňských mladíků.

Základní skupinu Plzeňští opouštějí nejen bez zisku bodu, ale i s nepřívětivým skóre 2:22.

Viktoria Plzeň - CSKA Moskva 0:2 (0:1)

Branky: 8. a 67. Georgievskij.Sestava Plzně: Šiman - Medveděv, Piroch, Brožík, Lešek - Glazer, Kratochvíl (90. Sýs), Doležal (77. Král), Boček (73. Sedláček), Ruml - Hrdlička. Trenér: Žilák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články