Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Plzenští fotbalisté se za odvedený výkon stydět nemusejí

Milán – Plzenští fotbalisté odjížděli z italského San Sira s pocitem mírné křivdy nad prvním gólem z penalty, ale také dobrý dojem z toho, že při prohře 0:2 na hřišti slavného AC Milán neztratili svoji tvář. Trenér Pavel Vrba ale své hráče pochválil, stydět se prý za odvedený výkon nemusejí.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Plzeňané po zápase netajili, že směr zápasu udala penalta, proměněná Zlatanem Ibrahimovicem v 53. minutě poté, co plzeňský stoper Marián Čišovský v pokutovém území zahrál rukou. Plzeňští tvrdili, že nařízená být nemusela. A litovali, že se sudí Meyer k tomuto verdiktu odhodlal. "Myslím, že byla velmi přísná, ale nechci se vymlouvat. Někdy se takové situace posuzují jako penalta, někdy ne," řekl Vrba.

Pavel Vrba, trenér plzeňských fotbalistů

"Sehráli jsme dobrou partii se světovým velkoklubem. Snažili jsme se hrát dopředu, v některých pasážích jsme byli rozhodně vyrovnaní. Takové zápasy nás odrážejí někam, kde chceme být. Myslím, že jsme odvedli velmi dobrý výkon."

"Je to škoda. Míč šel proti ruce, ne ruka proti míči. Navíc jsem ji neměl nijak od těla. Jsem zklamaný, Milánu ten vedoucí gól hodně pomohl," řekl po zápase skleslý Čišovský. Útočník Marek Bakoš se také svého krajana a spoluhráče zastával. "Když máme před sezonou pravidlové školení, tak vyškolení experti říkají, že právě v takových případech se penalty nepískají," uvedl Bakoš. "Milán po tom gólu už kontroloval zápas, mrzí mě to. Ale jinak byl zápas na San Siru zážitkem, který si tou penaltou nechci nechat pokazit," řekl.  Kouč AC Milán Massimiliano Allegri s Plzeňany nesouhlasil. "Podle mě byla penalta nařízená po právu. Je fakt, že to bylo ve chvíli, kdy byl zápas vyrovnaný a nám to pomohlo," uvedl Allegri.

Hráči i trenér litovali neproměněných šancí   

Útočník Bakoš hodně litoval i toho, že už v druhé minutě neproměnil velkou šanci, když jeho hlavičku bravurně vyrazil brankář Abbiati. Podle Bakoše by se zápas možná vyvíjel jinak, kdyby dal svůj osmý gól v pohárové sezoně. "Kdybychom ten gól dali, strašně by nás to zvedlo. Dodalo by nám to ještě víc odvahy," uvedl Bakoš.

I Vrbu promarněné příležitosti Plzně z první půle mrzely. "Ke gólu jsme neměli daleko, třeba Pavel Horváth na konci poločasu měl střelu, kterou v tréninku devětkrát z deseti pokusů uklidí do brány. Škoda, ty šance mrzí. Kdybychom dali gól na hřišti AC Milán, bylo by to pro nás něco mimořádného," řekl Vrba.   

"Ale pro mě je důležité, že jsme se tady neztratili. Takové zkušenosti jsou k nezaplacení a ještě je zužitkujeme. Ale jsem trochu rozpolcený. Odvedli jsme dobrou práci, a nemáme ani bod," uvedl Vrba.

   

Především z výkonu v první půli měl ale dobrý dojem. "Chceme v takových výkonech pokračovat. Nechci, aby se někdo díval v televizi na náš zápas a po 20 minutách to znuděně přepínal. I když jsme tady prohráli, nemusíme se stydět," prohlásil Vrba.

I obránce Marek Jankulovski, který v létě po šesti letech z AC odešel a zápas sledoval v hledišti, Plzeň ocenil. "Klobouk dolů před nimi, jak se s AC popasovali. Plzeň se mi líbila, v první půli měli šance, ale po prvním gólu to měli už těžké. Ale Milán stejně ukázal, že je někde jinde," řekl Jankulovski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články