Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Plzeňský trenér Vrba věří, že forma týmu půjde nahoru

Plzeň - Fotbalisté Plzně zahájili finální přípravu na úterní vstup do druhého předkola Ligy mistrů na hřišti Pjuniku Jerevan. Západočeši se na uplynulém herním kempu v Rakousku potýkali s koncovkou, ale trenér Pavel Vrba je přesvědčený, že výkonnost týmu půjde stejně jako v předešlých přípravách rychle nahoru. Ve zbývajícím čase před duelem v Arménii se s českým šampionem zaměří na taktické záležitosti a standardní situace. Radost mu dělá, že nikoho netrápí zdravotní problémy.

Plzeňští v Rakousku, odkud se vrátili v úterý večer, vstřelili ve třech duelech jen dvě branky, ale jejich kouče to nijak zvlášť nezneklidňuje. "Když jdete do zápasu ze zátěže a z plného tréninku, ty technické věci se provádějí hůř, chybí vám půlmetr. Věřím, že kvalita dopředu teď už bude výraznější. Pokud si vytvoříme tolik šancí jako v posledních dvou zápasech přípravy, věřím, že budeme úspěšnější a nějaké góly dáme i ze hry. Věřím, že střelecká forma přijde," řekl Vrba.

Trenér Pavel Vrba:

"Bylo by pro mě obrovské zklamání, kdybychom v letošním ročníku evropských pohárů hráli jen s jedním soupeřem. Chceme postoupit a sehrát těch zápasů mnohem víc."

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se připravuje na Jerevan

Prostředí v Arménii mají Západočeši dobře zmapované, zástupci Viktorie vyrazili podmínky v Jerevanu osobně zkontrolovat. Jeden z plzeňských asistentů před deseti dny sledoval ligový duel Pjuniku proti městskému rivalovi týmu Mika Jerevan, ze kterého bude Vrba hlavně čerpat. "Informace máme. Stadion splňuje všechny parametry, prostředí i trávník vypadají slušně. Věřím, že nás tam nic nepřekvapí a že nás nepřekvapí ani soupeř," uvedl Vrba.

Ve zbývajícím čase do úterního zápasu se s hráči zaměří především na taktické záležitosti. "Budou to standardní situace nebo útočná přechodová fáze. Ukážeme hráčům také záznam z utkání Pjuniku a budeme nacvičovat některé kombinace, které by mohly soupeře překvapit," řekl plzeňský trenér.

Kapitán Horváth považuje za výhodu začít venku

"V pohárech s tím mám dobré zkušenosti, když se začíná venku. Domácí zápas je pak rozhodující. Jde o to vytvořit si na hřišti soupeře dobrou výchozí pozici. Pro mě osobně je určitě lepší začínat venku," řekl kapitán týmu Pavel Horváth.

Plzeňští už řeší také odvetný zápas, který je na programu týden po prvním duelu. Jelikož na stadionu ve Štruncových sadech probíhá rekonstrukce, během níž se postupně staví nové postranní tribuny a hřiště se přibližuje hlavní tribuně, bude kapacita snížená na 5 500 míst. Do prodeje půjde přibližně 5 200 vstupenek, jednotná cena je 250 korun. Hráči si na trávníku poprvé zatrénují v pátek 15. července. "I když ten stadion ještě není kompletně složený, určitě je lepší hrát tady. Hlavně nemusíme nijak cestovat. Doma je doma," podotkl Horváth.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články