Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Plzeňský gólman Pavlík si nezachytá \"jen\" dva měsíce

Plzeň - Zranění kolena plzeňského fotbalového brankáře Romana Pavlíka není vážné, jak se po středečním úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů v Trondheimu zdálo. Dnešní podvečerní vyšetření odhalilo, že Pavlík má natržený postranní vaz. Zpět na hřišti by mohl být do dvou měsíců na konci září. K úlevě pětatřicetiletého gólmana se nepotvrdily původní odhady, podle nichž jej mohlo potkat přetržení předního zkříženého vazu, což by si vyžádalo až půlroční pauzu.

"Docela jsem si oddechl, protože kdyby to byl křížák, bylo by to mnohem horší. Takhle to také není žádný ideál, ale pořád je to o dost lepší varianta," řekl Pavlík. Ve středu v Trondheimu musel nuceně střídat už v 16. minutě a od té doby trnul, jak dnešní vyšetření magnetickou rezonancí dopadne.

Přestože Pavlík z plzeňské nemocnice odcházel s berlemi a ortézou, i tak měl dobrou náladu. "Doktor mi řekl, že bych do dvou měsíců mohl být zpátky," uvedl Pavlík. V následujícím týdnu jej však čeká absolutní klid, aby mu úplně zmizel otok z kolena. Pak začne s rehabilitací.

Místo Pavlíka by plzeňskou branku zatím měl hájit Michal Daněk; ten se představil místo něj právě už v Trondheimu a minulý pátek také pomohl k výhře Plzně v českém Superpoháru nad Mladou Boleslaví.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články