Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeňský funkcionář Kříž bude kandidovat pouze na místopředsedu

Praha - Majitel fotbalového klubu Viktoria Plzeň Miroslav Kříž oznámil stažení kandidatury na post řadového člena výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu a na sobotní valné hromadě bude kandidovat výlučně na post místopředsedy za ligu. Reagoval tak na slova teplického šéfa Františka Hrdličky, který v médiích kritizoval spolupracovníky, které si vybral Ivan Hašek; ten je hlavním aspirantem na předsedu svazu.

Kříž původně oznámil kandidaturu na dva různé posty a až na valné hromadě v Praze mělo být zřejmé, do které pozice nakonec zamíří. Po dnešku prý má ale jasno, že post místopředsedy je ten správný, a chce se soustředit na něj. 

"Moje motivace je o to větší, že pan Hrdlička dosud působil v dozorčí radě marketingové společnosti STES, ale nic tam neudělal. To já chci změnit," prohlásil plzeňský šéf, jenž je označován za schopného ekonoma, který by mohl v novém vedení výrazně promlouvat do chodu marketingové společnosti STES.



Hrdličkovi se nelíbí, že Hašek oznámil okruh svých případných spolupracovníků; ti ho prý hodlají zneužít pro své plány. Spíše než na výběr funkcionářů se předsednický kandidát měl podle teplického činovníka zaměřit na systémové změny v chodu celého svazu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články