Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeňské fotbalisty čeká podzimní derniéra, utkají se s Bohemians

Praha - Podzimní derniéra čeká dnes v podvečer na fotbalisty Bohemians 1905 a Viktorie Plzeň, kteří se střetnou v předehrávce 17. kola první ligy. Původně se mělo celé hrát kolo až na jaře, ale kvůli účasti jednadvacítky na ME se hraje už nyní a jaro tak bude extrémně krátké. Předehrávka bude důležitá především pro hosty, kteří by si přes zimu rádi udrželi v čele tabulky nejméně nynější sedmibodový náskok. Klokani porazili Západočechy naposledy před devíti lety, poslední tři vzájemné zápasy skončily výhrou nynějšího ligového lídra. Jenže pražský klub má za sebou dvě vítězství a ani s favoritem nechce vyjít naprázdno.

"Jestli byl Hradec silný v kombinaci, tak Viktorka je v tom ještě o level výš. Neskládáme však zbraně, bude to hlavně o morálce," míní trenér Pavel Hoftych, kterému chybí útočníci Lukáš Hartig a Martin Nešpor. "Je to pro nás sice nepříjemná ztráta, ale budeme se s tím muset vyrovnat. I Plzeň však má svá slabá místa a těch budeme chtít využít," slibuje soupeři tvrdý boj o body.

Hosté nevstoupili do druhé poloviny ročníku příliš šťastně, ale hned po domácí ztrátě bodů s Libercem zdůrazňovali, že body budou chtít získat zpět v páteční předehrávce. "Zůstat sedm bodů před Spartou by bylo před jarem optimální," míní trenér Pavel Vrba.

Viktoria dobře tuší, že pro úspěch bude důležité vyrovnat se s důraznou hrou soupeře. "Bohemka má založenu hru na důrazu, agresivitě a bojovnosti, v tom se jí musíme vyrovnat," připomněl kouč, že základem bude utkání zvládnout v nasazení, k němuž ale musejí jeho svěřenci přidat obvyklou herní nadstavbu.

Předpokládané sestavy:

Bohemians 1905: Sňozík - Cseh, Lukáš, Nikl, D. Nešpor - Moravec, Štohanzl, Držík, Kaufman - Škoda, Ibragimov.

Plzeň: Krbeček - Rajtoral, Brezinský, Bystroň, Limberský - Petržela, T. Rada, Horváth, Kolář, Rezek - Bakoš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články