Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Plzeň znovu nevyhrála, s Duklou se rozešla bez branek

Plzeň – Již tři soutěžní duely čekají fotbalisté Plzně na vítězství, když se tří bodů nedočkali ani v 9. kole fotbalové ligy doma proti Dukle, se kterou Viktoria remizovala 0:0. Úřadující mistr sice Pražany po celé utkání tlačil, ale nedokázal proměnit několik dobrých příležitostí a po dělbě bodů ztrácí na Spartu v čele tabulky čtyři body.  

Plzeňský David Limberský v souboji s Néstorem Albiachem z Dukly
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Trenér Vrba dal poprvé v základní sestavě šanci dvěma letním posilám, Romanu Hubníkovi a Michalu Pospíšilovi. Zatímco první z nich nahradil proti Manchesteru chybujícího Lukáše Hejdu, posila ze Sigmy Olomouc nastoupila na pozici kapitána Pavla Horvátha.

A právě Pospíšil byl v desáté minutě blízko úvodní brance utkání, když se levačkou opřel po přiťuknutí od Wágnera do míče, ale rána z hranice vápna orazítkovala pouze tyčku. Neujala se ani následná dorážka Ďuriše, kterou odvrátila pozorná obrana Dukly na roh.

Plzeň předváděla svoji tradiční kombinační hru, ale Dukla útočné snahy dokázala včas zastavovat a naopak přecházela do rychlých protiútoků. Po jednom takovém mohlo být v 19. minutě srovnáno. Pospěch na půlce převzal míč, který si dobře pokryl, posunul ho ještě na Mareše, jenž se dostal až před Kozáčika, ale slovenský brankář dobře zasáhl.

S přibývajícími minutami tlak Plzeňských sílil. Velké problémy Dukle dělaly zejména průniky po lajnách, kde byl velice aktivní Limberský, jenž dělal Romerovi velké problémy. Pozadu nezůstával na druhé straně ani Rajtoral, a právě po jeho centru se k hlavičce v nadějné pozici dostal Wágner, ale Rada si dokázal se skákající střelou poradit. 

Ovšem Dukla i nadále hrozila. Pospěch po dalším rychlém přechodu do útoku znovu uvolnil Mareše, který ještě před brankou hledal Kaloudu. Bývalý mládežnický reprezentant však z malého vápna Kozáčika nepřekonal.  

Plzeň si další velkou šanci vytvořila až po poločase, ovšem hned tutovou. Z pravé strany zacentroval ve 49. minutě Pospíšil, jenž našel ve vápně úplně volného Hořavu, jenže ten poslal v jasné pozici míč mimo. Viktoria Duklu i nadále tlačila, ale kromě velkého množství standardních situací její hra trpěla především ve finálové fázi, kde domácí nedokázali dobře bránící Pražany ničím překvapit. Ti naopak čtvrt hodiny před koncem mohli utišit aktivně fandící plzeňské fanoušky. Pospěch však výborně rozjetou příležitost dva na jednoho nepochopitelně zazdil.  

Plzeňští si v závěrečné čtvrthodině kromě Rajtoralovy dalekonosné rány už žádnou velkou příležitost nevytvořili a podruhé v řadě v lize pouze remizovali.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: Franěk - J. Paták, Vlasjuk. ŽK: Marek, Néstor (oba Dukla). Diváci: 9 050.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník, Procházka, Limberský - Pospíšil, Hořava - Ďuriš (77. Petržela), Kolář (60. Horváth), Kovařík - Wágner (46. Tecl). Trenér: Vrba.

Dukla: Rada - Romera, Štetina, Božič, Vrzal - Kalouda (64. Malý), Gedeon, Hlinka - Néstor, Pospěch (90. Marek), Mareš (79. Matěj Hanousek). Trenér: Kozel.

Pavel Vrba (Plzeň): "Je to pro nás ztráta, nedat gól není dobrá vizitka. Bylo to dobývání dobře organizované obrany Dukly, která byla ve třech situacích nebezpečná z protiútoků. V první půli jsme měli několik gólových situací, především Pospíšilovu tyčku a následnou dorážku. Ve druhé půli netrefil z malého vápna Hořava branku a takové situace zápasy rozhodují. Měli jsme se prosadit ze standardek, ale Dukla výborně zhušťovala prostor a neměli jsme z nich ani gólovou příležitost."

Luboš Kozel (Dukla): "Jsem s výsledkem velice spokojen. Brali jsme před zápasem v potaz sílu Plzně a cestovali jsme sem s pokorou. Chtěli jsme dobře bránit, ale ne úplně zalézt a snažit se o nebezpečné brejky. To se nám podařilo, protože jsme nepustili Plzeň k její kombinační hře. Měli jsme i potřebné štěstí. Bod je pro nás odměna za naši práci a aktivitu. Bezbrankový stav po poločase byl zaslouženy, protože my jsme měli šanci Mareše a soupeř trefil tyčku. Ve druhé půli nás Plzeň i díky střídajícím hráčům dostala pod větší tlak. Domácí sice přitápěli pod kotlem, ale kromě několika závarů jsme je do větší šance nepustili a toho si cením."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články