Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň znovu nevyhrála, Liberci nestačily ani dva góly Štajnera

Plzeň - Již dva zápasy čeká na výhru plzeňská Viktorka, která zopakovala výsledek z minulého kola a doma se Slováckem pouze remizovala 1:1. Plzeň byla sice po celý zápas lepším celkem, ale na výhru to nestačilo. Jedinou branku domácích dal Rajtoral, za Slovácko se trefil Došek. Nevyhrál ani mistr z Liberce, jenž sice dvakrát vedl, když obě branky zaznamenal Štajner, ale Hradec dokázal vždy odpovědět, a to i přes fakt, že od 65. minuty hrál v desíti. Plzeň se tak alespoň do zítřka osamostatnila na čele Gambrinus ligy.

Roli favorita začala Plzeň naplňovat hned od začátku a svojí klasickou hrou držela Slovácko především na vlastní půlce. Avšak dlouho si nebyla schopna vytvořit větší šanci. V rozhodující moment totiž buď přišel obranný zákrok jednoho z hráčů hostů, či se vkradla na kopačky domácích nepřesnost. Jako v osmnácté minutě, když před brankou hledal Bakoše Darida, ale ten na míč nedosáhl. Slovácko směřovalo svoje pasy především na jediné útočné tykadlo Libora Doška, ale s ním si dokázala obrana Plzně ve většině případů bez problémů poradit.

První střela na branku přišla až sedm minut před koncem poločasu, ale hned byla gólová. Po několika dalekonosných pokusech poslal z pravé strany před branku střílenou přihrávku Rajtoral, tu tečoval Horváth a Melichárek v brance Slovácka jen díky obrovskému štěstí vyrazil bokem střelu kapitána domácích na roh. Ten zahrál Horváth a po velké skrumáži se ke střele dostal Bakoš, ale ani jeho rána naplněné ochozy Štruncových sadů nerozradostnila.

Plzeňané ke konci poločasu zvýšili aktivitu a Slovácko mělo velké problémy ubránit jejich neustálé ataky, ale nakonec poločas skončil bez branek.

A Plzeň svého soupeře tlačila i na startu druhé půle, avšak v 54. minutě udeřilo na druhé straně. Po rychlém protiútoku našel Daníček výborně rozběhlého Doška a ten střelou po zemi překonal Kozáčíka. Viktoria však dokázala rychle odpovědět. O šest minut později našel Procházka krásnou přihrávkou na vápně stojícího Rajtorala, jenž se neukvapil, udělal kličku Melichárkovi a vyrovnal.

Vzápětí mohlo jít do vedení Slovácko. Domácí však od pohromy zachránila tyč a o dvě minuty později už mohli vést. Po levé straně prošel výborně Limberský a přihrál do vápna, kde se dostali do přečíslení šest na dva, avšak ani jeden hráč Viktorky nebyl schopný míč uklidit do brány.  

Další velká šance Plzně přišla čtvrt hodiny před koncem. Po narážečce se do vápna vřítil Limberský a svojí klasickou šajtlí našel na penaltě úplně volného Rajtorala, ale s jeho hlavičkou si Melichárek poradil.

Plzeň hosty drtila a ti se zavřeli na vlastním pokutovém území, ale dlouho si nebyla schopna vytvořit šanci. Až čtyři minuty před koncem se po velké skrumáži opřel do míče střídající Hora, ale jeho střela trefila pouze Rajtorala.

Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 1:1 (0:0)

Branka: 59. Rajtoral - 54. Došek. Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Blažej. ŽK: Daníček. Diváci: 10.187.

Sestavy:
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Rajtoral, Hanousek, Malakjan (51. Hora) - Bakoš. Trenér: Vrba.

Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlúpik (88. Kuzma), Daníček, Valenta, Volešák, Kerbr (73. Lukáš) - Došek. Trenér:

Ani dvě branky Štajnera Liberci k výhře nestačily

Fotbalisté Liberce přišli sedm minut před koncem zápasu v Hradci Králové o výhru a po konečné remíze 2:2 obhájci titulu čekají na plný bodový zisk už čtyři zápasy. Liberec se tak krčí "až" na osmé pozici, Hradec se díky dnešnímu bodovému zisku dotáhl na jedenáctou Duklu Praha. Ta má však k dobru pondělní dohrávku v Jablonci.

Zápas se dlouho vyvíjel lépe pro Slovan. A nejprve mu pomohla i velká chyba domácího brankáře Koubka, který v sedmé minutě zazmatkoval při lehké střele Štajnera a nechtěně pomohl Liberci k vedení. Frustrovaný domácí kapitán Fukal však vyčinil i Harbovi, po jehož špatném zpracování Štajner vystřelil.

Hradec se pokusil o rychlou gólovou odpověď. Ale dlouho byl proti brankář Hauzr, který dnes zastoupil zraněnou jedničku Bičíka. Ten za Liberec odchytal posledních 68 ligových zápasů, ale kvůli zranění jej zastoupil devětatřicetiletý veterán Hauzr. Nejprve chytil jasnou šanci Dvořáka, nejlepšího hradeckého střelce posledních dvou sezon.

Ve 25. minutě se však Dvořák přece jen dokázal prosadit, když zužitkoval centr Štěpána. Po poločase šel znovu do trhánku Liberec. Po hodině hry jeden z domácích zadáků zahrál v pokutovém území rukou a Štajner elegantním dloubákem do středu brány přiblížil Liberec ke třem bodům.

Slovanu ale nebylo přáno, aby poprvé od konce srpna oslavil v nejvyšší soutěži vítězství. Proti byl výborně hrající technik Harba. Po samostatném úniku v 83. minutě a přesné trefě mu ani nevadilo, že při gólové oslavě viděl žlutou kartu. Liberec tak uhrál stejný výsledek jako před týdnem s Ostravou. A duel s Hradcem skončil remízou poprvé od roku 1999.

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 2:2 (1:1)

Branky: 25. Dvořák, 83. Harba - 7. a 66. z pen. Štajner. Rozhodčí: M. Paták - J. Paták, Marek. ŽK: Poděbradský, Uškovič, Šisler, Harba - Kušnír, Vácha, Štajner. Diváci: 4231. Poločas: 1:1.

Sestavy:
Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Harba (88. Pávek), Šisler, Hochmeister, Štěpán (72. Zelený) - Dvořák, Uškovič. Trenér: Plíšek.

Liberec: Hauzr - Ljulka, Tóth (31. Nezmar), Kelič, Fleišman - Janů (87. Hadaščok) - Kušnír, Štajner, Vácha, Blažek (52. Bosančič) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články