Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň zakončila první soustředění hubenou výhrou nad Yanbianem

Benidorm (Španělsko) - Vlastní gól soupeře rozhodl o vítězství fotbalistů Viktorie Plzeň nad Yanbian Funde FC. Úřadující šampioni nejvyšší soutěže si tak po remíze 2:2 s německým Wehenem připsali na soustředění ve Španělsku skalp devátého celku čínské superligy.

Svěřenci kouče Pivarníka měli původně nastoupit proti korejskému Ulsanu, ale ten řešil problémy se zraněními. Proto změřila síly s Yanbianem, který mohl jít v 15. minutě do vedení. Po chybě gólmana Kozáčika však čínský útočník netrefil prázdnou branku. Na straně Západočechů nevyužili slibné příležitosti Poznar, Hlavatý, Bakoš či Hromada.

Do druhé půle nastoupila i nová posila Ivanschitz. Už po čtyřech minutách šla Plzeň do vedení. Další z posil Janža odcentroval a jeden ze soupeřů srazil míč za záda brankáře. Viktoria hru kontrolovala, ale další gól už nepřidala.

"Opět jsme si vypracovali velké množství brankových situací, které jsme bohužel nevyužili. Máme na čem pracovat, protože i v tomto utkání bylo hodně momentů, kdy jsme o míč přicházeli po našich zbytečných chybách. Určitě jsme měli na to, aby zápas skončil výraznějším rozdílem," uvedl asistent trenéra Pavel Horváth.

Plzeň se ze soustředění vrátí v úterý, o týden později vyrazí do Španělska znovu. "Soustředění splnilo to, co mělo. Počasí sice nebylo ideální a kvůli tomu jsme museli několikrát měnit plán. Jinak jsme to ale zvládli," dodal Horváth.

Přípravné fotbalové utkání ve Španělsku:

Viktoria Plzeň - Yanbian FC 1:0 (0:0)

Branka: 49. vlastní.

Sestava Plzně: I. poločas: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela, Hlavatý, Hromada, Zeman - Bakoš, Poznar. II. poločas: Bolek - Řezník, Hájek, Hubník, Janža - Kopic, Hrošovský, Hořava, Kovařík - Ivanschitz - Krmenčík. Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články