Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň zajíždí na stadion rozjeté Karviné, Ďolíček uvidí pražské derby

Praha – Druhé venkovní utkání během tohoto týdne čeká úřadující šampiony z Plzně. Na hubenou výhru proti Bohemians 1905 se pokusí navázat v Karviné, která se pyšní vynikající aktuální formou. Během jarní části ještě neprohrála a získala osm z dvanácti možných bodů. "Klokani" vyzvou Duklu, Jablonec přivítá Jihlavu a Hradec Králové brněnskou Zbrojovku. 

Utkání Viktoria Plzeň - MFK Karviná
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Viktoria Plzeň se po zimní přestávce výrazně trápí v ofenzivě. V pěti utkáních vstřelili hráči ze západu Čech pouze tři góly, které však stačily na tři nejtěsnější výhry 1:0. Nejlepší týmový střelec Michael Krmenčík skóroval jen proti poslední Příbrami a zimní rakouská posila Andreas Ivanschitz poslední tři kola nehrál vůbec. Karviná naopak zvítězila dvakrát za sebou a usadila se na šestém místě.

"Doufám, že výhra v Ďolíčku bude pro nás vzpruhou a že nám pomůže se uklidnit. Čeká nás další důležitý venkovní zápas. Postavení Karviné v tabulce je překvapení, ale je podložené dobrou hrou. Vstup do jara jim vyšel, ale my budeme hrát na vítězství. Mužstvo máme připravené tak, aby náročný program anglického týdne zvládlo," konstatoval kouč Roman Pivarník.

Bohemians 1905 nastoupí proti Dukle s cílem ukončit dlouhou sérii bez vstřelené branky čítající už 716 minut. "Dukla pokračuje ve stylu hry, kterou předváděla pod trenérem Kozlem, jen ji trochu zjednodušila. Směrem dopředu mají v kádru nebezpečné hráče, už na podzim nás trápil Olayinka. Nemám obavy o naši defenzivu, musíme ale prolomit to prokletí vepředu," uvedl trenér Miroslav Koubek.

"Očekávám od Bohemky silný defenzivní výkon, kterého je schopná. Uvidíme, jak budou odvážní v tlaku na naši rozehrávku. Pokud nám do toho vyskočí, tak je překvapíme, a pokud zalezou, tak je přehrajeme a vyhrajeme. Myslím si, že i minulý triumf nad Jabloncem nám trošku rozvázal nohy a můžeme hrát zase o něco uvolněněji," prohlásil kouč dejvického mužstva Jaroslav Hynek.

Ve zbylých dvou duelech změří síly čtrnáctý Hradec Králové s jedenáctým Brnem a osmý Jablonec s patnáctou Jihlavou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články