Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň vyzrála na Budějovice, Slovácko venku opět neuspělo

Praha - Plzeň i nadále vévodí první fotbalové lize. Dnes získala tři body za výhru 3:0 na hřišti doposud neporažených Českých Budějovic. Za vítěze se dvakrát trefil Daniel Kolář. Fotbalisté Slovácka prohráli v této sezoně i čtvrtý zápas na hřišti soupeře, když v sedmém ligovém kole utrpěli v Jablonci vysokou porážku 0:3. Jablonec chtěl napravit porážku v Hradci Králové, která jako by symbolizovala rozpačitý vstup do sezony. Severočechy nasměroval za třetí domácí výhrou v desáté minutě vlastní gól hostujícího Mezlíka, po pauze přidali další góly úřadujícího vicemistra Haurdič a střídající Eliáš.

Slovácko i bez tří chybějících opor Švancary, Fujerika a Jiřího Valenty nepřijelo do Jablonce bránit a viditelně toužilo zlomit žalostnou bilanci na hřištích soupeřů, kde před dnešním duelem dvanáctkrát po sobě nevyhrálo. Slovácko však doplácelo na neproměňování šancí. V 52. minutě zahodil na malém vápně tutovku Nestorovski a domácí o deset minut později trestali. Rychlou akci Jablonského zakončil nekompromisně pod břevno Haurdič. Chvíli poté se obrázek opakoval. Hlůpik při zakončení selhal a místo toho se znovu měnilo skóre na druhé straně. Po Lafatově hlavičce doklepl v 69. minutě lehkou tečí balon za Filipka střídající Eliáš.

Fotbalisté Ústí si připsali první výhru v teplickém exilu

Ústí zdolalo Bohemians 1905 1:0 a velebit mohlo hlavně střelce vítězného gólu Zdeňka Volka, který rozhodl urputný zápas parádní střelou z pětadvaceti metrů. Bohemians sice měli v zádech početný kotel fanoušků, na zvrat se už ale nezmohli, a tak se v tabulce propadli s šesti body až za Ústí na 14. místo; Ústečané mají o dva body víc.

Bohemians měli v Teplicích možná víc fanoušků než domácí a jejich hlučné chorály dodávaly zápasu solidní atmosféru, předváděná hra za ní ovšem daleko zaostávala. Pohodové slunečné počasí vystřídal po půli ostrý vítr a prudký déšť a stejně tak se změnil i fotbal. Hlavně Ústečané totiž přidali na důrazu a před brankářem Sňozíkem začala bouřka. V 54. minutě středem hřiště prošel Volek, který se dobrých deset metrů před vápnem opřel do míče a za pár sekund se mohl radovat z parádního gólu, míč totiž trefil přesně levý horní roh Sňozíkovy branky.

Boleslav s Libercem využila přesilovku a znovu je třetí

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili Liberec 3:1, když dokázali využít téměř 70 minut trvající přesilovku po vyloučení hostujícího obránce Keliče. Všechny branky padly až po červené kartě, na první gól domácího Chramosty ještě krátce po poločase odpověděl hostující Štajner, ale další trefy boleslavkých hráčů Procházky a Kuliče zajistily, že se tým z města automobilů v lize vrací na třetí místo před Teplice. Naopak Liberec, který má po sedmi zápasech jedinou výhru, zůstává jedenáctý.

Plzeň jednoznačně zvítězila v Českých Budějovicích 3:0

Plzeň se zpočátku moc neprosazovala. Hned v úvodu druhého poločasu už ale Plzeň udeřila. V 50. minutě se po pravé straně prohnal s míčem Rajtoral, poslal přihrávku před Kučeru a před ním dostal míč do branky nabíhající Kolář. Po 324 minutách tak ukončil českobudějovickou domácí neprůstřelnost. A o chvíli později se Plzeň prosadila v koncovce podruhé. České Budějovice zahrávaly roh, po něm však míč získali hosté. Horváth vymyslel hezkou přihrávku na rozběhnutého Koláře, ten pak ještě prostrčil balon středem na rozběhnutého Rezka, jenž překonal Kučeru. Plzeň pak přidala z další rychlé akce třetí gól, když se podruhé v utkání trefil Kolář.

Výsledky 7. kola Gambrinus ligy
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články