Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň vyplenila Letnou a míří za titulem, Slavii unikají poháry

Praha – Plzeň vybojovala na Spartě, která doma poprvé v sezoně ztratila body, vysoké vítězství 3:0 a k celkovému triumfu Viktorii nyní stačí uhrát jediný bod ve zbývajících čtyřech kolech. Na Spartu se naopak dotahuje třetí Mladá Boleslav, která zdolala Olomouc 4:1, a na letenské ztrácí již jen pět bodů. Plán Slavie zaútočit na první čtyřku zajišťující evropské poháry dostal další zásadní trhlinu, když sešívaní v utkání s Teplicemi dvakrát ztratili vedení, v nastavení nedali penaltu a pouze remizovali 2:2. 

Plzeňští už mohou pomalu slavit titul
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:3

Už jen fatální selhání by mohlo připravit hráče Plzně o ligový primát. Zřejmě definitivní krok za titulem učinili Viktoriáni na Letné, kde zdolali svého největšího konkurenta Spartu výsledkem 3:0 a čtyři kola před koncem mají na letenské takřka nedostižný náskok 11 bodů. Zatímco Plzni stačí k definitivnímu potvrzení triumfu jediný bod, letenští se ještě budou prát o druhou příčku s Mladou Boleslaví, jež na ně ztrácí ze třetího místa pouhých 5 bodů. Na prohře Sparty se podepsalo i selhání Bořka Dočkala, který ještě za stavu 0:1 neproměnil penaltu. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330757-dockal-nedal-proti-plzni-penaltu-a-viktoria-veze-z-letne-jednoznacnou-vyhru/)

Slavia Praha - Teplice 2:2

Třetí minuta nastavení, pád Jiřího Bílka ve vápně, písknutí do píšťalky. Když rozhodčí nařídil v dvaadevadesáté minutě pokutový kop, vše nasvědčovalo tomu, že Slavia přeci jenom z domácího duelu s Teplicemi, v němž dvakrát ztratila vedení, vydoluje tři body. Josef Hušbauer však penaltu neproměnil a utkání tak skončilo remízou 2:2. Sešívaní uhráli nerozhodný výsledek už potřetí v řadě a na čtvrtý Liberec ztrácí z pátého místa už devět bodů.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/330719-husbauer-v-nastaveni-nepromenil-penaltu-a-slavia-s-teplicemi-jen-remizovala/)

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:0

Útok Brna na pátou příčku, kterou drží Slavie, pokračuje. Zbrojovka prodloužila svoji úspěšnou domácí sérii, když před vlastními fanoušky zdolala Příbram 2:0, a na sešívané ztrácí už jen pouhé dva body. Góly Jihomoravanů vstřelili ve druhém poločase Michal Škoda a Jakub Řezníček po přihrávkách Petra Buchty. Příbram zůstala v nebezpečném pásmu sestupu čtrnáctá s náskokem tří bodů na předposlední Olomouc.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/330763-brno-si-doma-poradilo-s-pribrami-a-dorazi-na-patou-slavii/)

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:1 

Až v poslední minutě ztratili výhru v duelu s pražskou Duklou fotbalisté Zlína, na domácí půdě s Pražany remizovali 2:2 a ani na desátý pokus na jaře nezvítězili. Nováčka na Letné poslal do vedení v první půli Štěpán Koreš, rychlé vyrovnání Pražanům zařídil Španěl Néstor Albiach. V 84. minutě sice "ševcům" vrátil náskok Tomáš Janíček, ale i na jeho gól dokázal odpovědět Néstor. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330765-zlin-v-zaveru-prisel-o-prvni-jarni-vitezstvi-s-duklou-jen-remizoval/)

Vysočina Jihlava - Bohemians 1905 1:2

Ze souboje dvou celků namočených v sestupové hře nakonec odcházejí šťastnější hráči pražských Bohemians, kteří zvítězili na půdě Jihlavy díky brankám Šmída a Hubínka 2:1. Zatímco "Klokani" mají čtyři kola před koncem na sestupové 15. místo, jež nyní okupuje Olomouc, náskok osmi bodů, Vysočinu dělí od Hanáků bodů pět.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/synot-liga/330697-bohemians-v-zachranarskem-souboji-udolali-johlavu-a-stoupaji-tabulkou/)

Radost libereckých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: 0žana Jaroslav

Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:2

Liberec vyhrál na hřišti poslední Ostravy 2:0 a upevnil si čtvrté místo v tabulce. Jeho čtvrté vítězství v řadě zařídili svými brankami Jan Sýkora a Marek Bakoš. Baník má po tomto výsledku už jen teoretickou šanci na záchranu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/330700-liberec-si-poradil-s-ostravou-a-pojistil-si-ctvrtou-pricku/)

Jablonec - Slovácko 3:1

Po šestigólovém výprasku z Dukly si fotbalisté Jablonce alespoň částečně spravili chuť v utkání proti Slovácku. Svého soupeře porazili 3:1 a potvrdili dobrou domácí bilanci z poslední doby. Naopak Moravané znovu dokázali, že jsou v krizi, když si připsali třetí porážku v řadě a klesli na osmé místo právě za Jablonecké.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/330698-jablonec-napravil-vyprask-z-dukly-proti-slovacku-ktere-se-naopak-trapi/)

Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 4:1

Mladá Boleslav porazila předposlední Olomouc 4:1. O jejich výhře rozhodli Pavel Čmovš, Jan Chramosta, Tomáš Přikryl a Ladislav Takács, za hosty v první půli snížil na 1:2 Šimon Falta. Středočeši si díky vítězství upevnili třetí místo v tabulce, naopak Sigma promarnila možnost dotáhnout se na čtrnáctou Příbram, které patří poslední nesestupová příčka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UKÁNÍ (//sport/fotbal/330653-boleslav-nadelila-olomouci-hned-zkraje-zapasu-a-pohodlne-vyhrala/)

Hlavní zprávy