Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň vyhrála v Domažlicích 3:0, dvakrát se trefil Kovařík

Domažlice - Fotbalisté Plzně v úvodním utkání osmifinále Poháru České pošty zvítězili 3:0 na hřišti Domažlic a vykročili za postupem. Dva góly dal Jan Kovařík, který přihrál na branku také Stanislavu Teclovi. Třetiligový soupeř, který měl v sestavě několik hráčů s plzeňskou minulostí, ve druhé půli trefil alespoň břevno. Datum odvety zatím nebylo stanoveno, vítěz dvojutkání vyzve ve čtvrtfinále Jihlavu.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň nastoupila jen s pěti hráči aktuální základní sestavy. Šanci naopak dostali náhradníci Bolek, Hejda, Pospíšil a po delší době i levý záložník Kovařík. Ten byl v posledních týdnech kritizován za špatné výkony, tentokrát však byl mužem zápasu.

"Domažlice vyřadily v poháru Bohemku i Karvinou, proto beru tento výsledek jako velice slušný a samozřejmě věříme, že postoupíme dál. Splnili jsme to, pro co jsme sem jeli," řekl trenér Plzně Pavel Vrba. "V odvetě budou muset hrát Domažlice otevřený fotbal a mělo by to být zajímavé utkání pro diváky," dodal.

Po pomalejším úvodu udeřila Plzeň ve 24. minutě, kdy Teclův centr usměrnil do branky právě Kovařík. Ani ne za 60 vteřin si oba hráči role vyměnili a tentokrát Tecl bez problémů poslal míč do odkryté branky.

Velmi dobrý výkon podtrhl Kovařík v závěru poločasu, kdy si při brejku Plzně řekl o přihrávku od Petržely a přehodil bývalého plzeňského brankáře Ticháčka. "Poslední dobou jsem nepodával dobré výkony, ale věřím, že tento mi pomůže se vrátit zpátky do sestavy," řekl Kovařík pro ČT.

Ve druhé půli už si Plzeň spíše hlídala vedení a šetřila síly na závěr podzimu. Trenér Pavel Vrba pustil do hry i juniory Mlynaříka a Hrdličku. Domažlice toho využily a snažily se o snížení. Jenže Mužík trefil z přímého kopu jen břevno a Pyrka nůžkami těsně minul branku.

"Druhý poločas už to z naší strany nebylo ono, bylo to spíše udržovací. Dali jsme více prostoru hráčům, kteří tolik nenastupují. Někteří to zvládli lépe, jiní hůře," dodal Vrba.

Jiskra Domažlice - Viktoria Plzeň 0:3 (0:3)

Branky: 24. a 43. Kovařík, 25. Tecl. Rozhodčí: Houdek. Diváci: 3 350.

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Hejda, Procházka (46. Hubník), Limberský (61. Mlynařík) - Petržela, Kolář, Pospíšil, Kovařík - Wágner (81. Hrdlička), Tecl. Trenér: Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články