Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň vyhrála i podruhé, Slavia ztratila a Sparta nezaváhala

Praha - S obrovskou vervou vlétl do ligy nováček z Hané. Olomouc má po dvou kolech plný počet šesti bodů a je o skóre druhá za vedoucí Plzní. Viktoria navázala na jasnou výhru nad Duklou úspěchem v Jablonci. Naopak poprvé ztratila Slavia, když jen remizovala v Ostravě. U dna tabulky se bez bodu krčí Dukla. Dvě porážky má na kontě i brněnská Zbrojovka a Mladá Boleslav, která doma podlehla pražské Spartě.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1

Plzeň zvítězila v Jablonci brankou Tomáše Hájka z jedenácté minuty 1:0. Viktoria si tak částečně spravila chuť po středeční porážce 1:4 s FCSB a vyřazení z kvalifikace Ligy mistrů. Jablonec v nejvyšší soutěži poprvé po šesti zápasech prohrál a má po dvou kolech jediný bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/358917-kopicova-standardka-zajistila-plzni-hubenou-vyhru-v-jablonci/)

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0

Slavia měla proti Baníku územní převahu, ale příliš vyložených šancí z ní nevytěžila. Naopak mohla sama inkasovat, když Baroš ve 22. minutě po souboji s brankářem Laštůvkou dostal míč do sítě, rozhodčí však branku neuznal kvůli hraní rukou. Za hosty se v 73. minutě prosadil Danny, ale ani jeho gól neplatil, protože byl v ofsajdu.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358915-nadsene-hrajici-banik-obral-o-body-slavii-s-mistrem-remizoval-0-0/)

Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:1

Z důležitého zisku plného počtu bodů se v Mladé Boleslavi radovala Sparta Praha, která zásluhou hlavičky Davida Lafaty triumfovala 1:0. Vítězný debut prožila nová akvizice letenského celku Jonathan Biabiany, jež přesným centrem rozhodující gól připravila. Domácí naopak prohráli i druhé ligové utkání.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358965-lafata-zajistil-sparte-po-biabianyho-centru-prvni-podzimni-vitezstvi/)

Sigma Olomouc - Slovan Liberec 2:1

Olomoučtí fotbalisté si užívají vedoucího postavení v tabulce. Do čela pořadí se v neúplném druhém kole posunuli díky vítězství nad Libercem 2:1. Utkání rozhodl v 86. minutě Pavel Moulis.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358846-olomouc-zdolala-liberec-a-po-dalsi-vyhre-vede-ligovou-tabulku/)

FK Teplice - Dukla Praha 3:1

Po debaklu v Plzni si další porážku připsala Dukla. Pražané v Teplicích prohrávali po 60 minutách už 3:0 poté, co skóre otevřel Admir Ljevakovič a hned dvakrát se prosadil David Vaněček, nakonec však nelichotivý výsledek alespoň zmírnil svým gólem Branislav Miloševič.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/358852-teplice-si-smlsnuly-na-bezbranne-dukle/)

Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 2:1

Zlín i v druhém zápase sezony dohrával v oslabení a dlouho to vypadalo, že i napodruhé odejde z trávníku bez bodů. Účastník Evropské ligy však díky vlastní brance brněnského Pavlíka a gólu Ekpaie dokázal i v deseti otočit nepříznivý vývoj duelu a nakonec slaví vítězství 2:1. Zlín ukončil čekání na domácí ligovou výhru, které trvalo od loňského listopadu osm zápasů. To Zbrojovka nemá po dvou kolech na kontě ani bod a trenér Svatopluk Habanec má nad čím přemýšlet. 

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/358847-zlin-zase-hral-dlouho-v-deseti-s-brnem-otocil-vysledek-i-v-oslabeni/)

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:1

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 začali ligu výborně. Po remíze na Spartě doma porazili Karvinou 2:1. "Klokani" vedli gólem Davida Barteka ze 30. minuty, ještě do poločasu soupeř vyrovnal trefou Tomáše Wágnera, ale pět minut před koncem rozhodl Milan Jirásek, který byl na trávníku teprve šest minut. Bohemians si připsali teprve třetí výhru v tomto kalendářním roce a za posledních 20 ligových utkání.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358853-jirasek-vystridal-a-pak-zaridil-bohemains-vyhru-nad-karvinou/)

Vysočina Jihlava - 1.FC Slovácko 0:0

Smírně a bez branek se rozešli fotbalisté Jihlavy a Slovácka. Domácí si po remíze 0:0 připsali první bod pod novým trenérem Ivanem Kopeckým.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/358918-slovacko-si-do-jihlavy-prijelo-pro-bezbrankovou-remizu)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články