Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň vstupuje do boje o třetí účast v Lize mistrů. V cestě stojí Razgrad

Sofia - Fotbalisté Plzně rozehrají proti Ludogorci Razgrad závěrečné čtvrté předkolo Ligy mistrů. Český šampion může nakročit k historicky třetí účasti v základní skupině a milionům z nejprestižnější klubové soutěže. Ve čtrtém předkole Ligy mistrů má Plzeň dosud stoprocentní bilanci. Utkání se hraje od 20:45 na Národním stadionu Vasila Levského v Sofii. Textový on-line přenos sledujte na našem webu od 20:45.

Plzeň do play-off prošla hodně šťastně. S Karabachem doma hrála 0:0 a v Baku vybojovala postupovou remízu 1:1 až díky trefě střídajícího Michaela Krmenčíka z 85. minuty. Ludogorec, v jehož kádru je sedm Brazilců, se do závěrečného předkola dostal přes Crvenou Zvezdu Bělehrad a Mladost Podgoricu.

"Jejich mužstvo má hodně dobrých individualit. Mají pět ofenzivních hráčů, kteří samozřejmě zkouší jeden proti jednomu, jeden proti dvěma. Jak individuálně, tak narážečkami a náběhy za obranu," popsal soupeře plzeňský trenér Roman Pivarník před odletem do Sofie.

Poslední setkání obou týmů skončilo pro Plzeň prohrou

Viktoria se na důležitý duel naladila hladkou páteční výhrou 3:0 v Příbrami, naopak Ludogorec v sobotní ligové generálce prohrál na hřišti Levski Sofia 0:1 a utrpěl první soutěžní porážku v sezoně. Západočeši se už s Razgradem jednou utkali, během lednové přípravy v Turecku prohráli 1:2.

"Byla to příprava, takže se to těžko hodnotí. Ale jak vzpomínám, tak jejich kvalita byla obrovská," uvedl útočník Michal Ďuriš. "Musíme hrát hlavně zodpovědně v defenzivě a zajistit si nějaký dobrý výsledek do odvety," řekl slovenský reprezentant.

Plzeň chce protáhnout svou vítěznou šňůru ve čtvrtých předkolech

Plzeň má ve čtvrtém předkole Ligy mistrů zatím stoprocentní bilanci. V roce 2011 vyřadila Kodaň a o dva roky později též po dvou výhrách Maribor. Ludogorec si dosud zahrál skupinu prestižní soutěže jen jednou v roce 2014.

"Každý chce do Ligy mistrů. Pro některé hráče je to jedna z posledních možností. I já jsem hladový. V roce 1996 jsem si Ligu mistrů vyzkoušel jako hráč a teď udělám všechno pro to, abych se tam po dvaceti letech vrátil," konstatoval Pivarník, který si elitní soutěž zahrál v dresu Rapidu Vídeň.

Utkání se hraje od 20:45 (21:45 místního času) na Národním stadionu Vasila Levského v Sofii, protože Ludogorec Arena nevyhovuje požadavkům UEFA pro play-off. Hlavním rozhodčím bude Angličan Mark Clattenburg, který řídil finále Eura ve Francii i posledního ročníku Ligy mistrů. Odveta v Plzni je na programu za týden. Vítěz závěrečného předkola získá 378 milionů korun, poražený 81 milionů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články