Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň v přípravě pohodlně přehrála Domažlice

Plzeň - Fotbalisté Plzně vyhráli i druhé utkání zimní přípravy. Úřadující mistr a lídr nejvyšší soutěže doma porazil třetiligové Domažlice 4:1. Viktoria už v sobotu v rámci projektu "Kopeme za fotbal" deklasovala účastníka jihlavského okresního přeboru Puklice 10:3.

"Na výsledek tak úplně nekoukám. Těch tréninků je nyní opravdu hodně a spíš kluky musím pochválit. Zápas odmakali a ukázali správný přístup. Dívám se, jak v únavě pracují. Utkání s Domažlicemi účel splnilo. Navíc došlo ke konfrontaci několika bývalých spoluhráčů," řekl trenér Karel Krejčí.

Na umělé trávě v Luční ulici po bezbrankovém poločase otevřel skóre v 53. minutě slovenský útočník Ďuriš a v 66. minutě zvýšil obránce Hejda. Za Domažlice, které jsou plzeňskou farmou, vzápětí snížil Mužík, ale v závěrečné desetiminutovce pojistili výhru favorita druhým zásahem Ďuriš a Krmenčík. Toho chválil Krejčí.

"Michael udělal ve své kariéře velký progres. Stáhli jsme si ho proto z hostování. Je to typologicky podobný hráč jako Aidin Mahmutovič, který odchází na hostování do Olomouce," uvedl plzeňský kouč. "Především do prostoru je to nepříjemný hráč. V Dukle (Krmenčík) na podzim patřil k nejlepším hráčům. Psychika i sportovní forma byla na velmi dobré úrovni a nastal čas, aby se prosadil i u nás v Plzni," doplnil Krejčí.

Jeho svěřenci v sobotu odlétají na první soustředění do Turecka. "Některé hráče jsme dnes šetřili. Ovšem po soustředění v Turecku si sedneme a rozhodneme, k jakému zeštíhlení kádru dojde. Zatím to vypadá na dva hráče," dodal Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Domažlice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články