Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Plzeň v Příbrami opět nadělovala, vyhrála rozdílem třídy 3:0

Příbram – Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili v předehrávce 3. kola české nejvyšší soutěže Příbram jednoznačně 3:0 a potvrdili, že se jim Na Litavce náramně daří. Během posledních tří vzájemných duelů nastříleli domácím deset branek, na což navázali i tentokrát. Branky úřadujících šampionů zaznamenali postupně Bakoš z penalty, Ďuriš a Kovařík.

Plzeňský Ďuriš v souboji s Trappem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Důležitý moment nastal už ve 2. minutě, kdy chyboval plzeňský bek Matějů a do obrovské šance se hnal domácí Majtán. Sám před Kozáčikem však zakončení uspěchal. Vedle přitom nabíhal volný Peltier, který mohl zakončovat do prázdné branky.

"Ve druhé minutě jsme neproměnili tisíciprocentní šanci. Tohle musí Majtán proměnit. Zvláště na začátku utkání, kdy není unavený. Buď lépe vystřelit, nebo jít do dlouhé kličky. Zápas by se pak vyvíjel jinak," měl jasno trenér Příbrami Martin Pulpit.

Plzeň udělala opět několik změn v sestavě. Poprvé nasadila do základní sestavy posily Hromadu s Bakošem. Po chvíli trápení se Viktoria rozehrála a v 7. minutě Matějů napálil břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Ďuriš: Jsem rád, že jsme se s Bakim trefili

Ve 24. minutě už Plzeň udeřila. Přímý kop Bakoše neudržel brankář Hruška a při snaze chybu napravit fauloval Hubníka. Akce pokračovala a Hejda z dorážky skóroval. Sudí gól kvůli ofsajdu neuznal, ale odpískal penaltu za Hruškův faul. Pokutový kop zahrával Bakoš a s jistotou proměnil. Dal tak svůj první gól po návratu do Plzně.

"Jsem rád, že jsem dal gól, který nám pomohl. Dnes jsme hráli výborně všichni a jako kolektiv jsme zabrali. Já jsem spokojený," řekl Bakoš. "Nevěděl jsem, kdo tam byl v ofsajdu. Roman, který byl faulovaný, ale asi ne, proto byla penalta," dodal slovenský útočník.

Ještě do poločasu ukončil své střelecké trápení v nové sezoně také Ďuriš. Naběhl si na rohový kop Kopice a hlavou přeloboval míč až na zadní tyč. Navíc hned po nástupu do druhé půle Ďuriš po pravé straně utekl, jeho centr před brankou propustil Bakoš a dobíhající Kovařík už měl snadnou úlohu trefit odkrytou branku.

Příbram si pak přece jen vytvořila převahu, což umocnilo zbytečné vyloučení plzeňského Kopice v 73. minutě po druhé žluté kartě, ale Viktoria už se s přehledem ubránila. Příbram tak v nové sezoně kromě bodů čeká i na vstřelený gól a s Plzní má z posledních čtyř vzájemných zápasů skóre 2:16.

"Určitě to byl náš nejlepší výkon v sezoně. Venku pro nikoho nejsou zápasy lehké. Jsem rád, že jsme vyhráli a dali tři góly, navíc se trefili i Bakoš s Ďurišem. Do ideálu to má ale ještě hodně daleko," uvedl po utkání plzeňský kouč Roman Pivarník.

3. kolo první fotbalové ligy:

1. FK Příbram - Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky: 24. Bakoš z pen., 37. Ďuriš, 48. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Hrabovský. ŽK: Chaluš, Hruška, Rezek, Divíšek - Hromada, Kopic, Kovařík. ČK: 73. Kopic. Diváci: 3381.

Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Divíšek, Ferrara - Trapp, Krameš - Peltier (75. Brandner), Pilík (53. Pecháček), Rezek (84. Burnání) - Majtán. Trenér: Pulpit.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hromada (86. Kučera) - Kopic, Bakoš (76. Rajtoral), Kovařík - Ďuriš (81. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články