Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Plzeň už začala s přípravou, městského rivala ZČE smetla 7:1

Plzeň - Pouhé tři týdny po konci sezony a týden po posledním reprezentačním zápase začali fotbalisté Viktorie Plzeň s přípravou na nový fotbalový ročník. V úvodním zápase letní přípravy zvítězili v městském derby na hřišti vítěze krajského přeboru ZČE Plzeň vysoko 7:1. Úřadující ligový mistr dal šest branek po přestávce a dvakrát se trefili Tomáš Hořava s mladíkem Dominikem Hradeckým. 

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Václav Němeček

V sestavě Plzně ještě chyběli reprezentanti včetně nové posily Jana Kopice. Naopak další noví hráči Aleš Matějů, Tomáš Kučera a Egon Vůch už nastoupili, žádný z nich se ale gólově neprosadil.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek zkoušel některé hráče i na nezvyklých pozicích. Záložník Milan Petržela tak odehrál druhý poločas na pravé straně obrany, krajní bek Matějů zase nastoupil na stoperu.

"Sehráli jsem utkání z poměrně velké zátěže. Hodně jsme trénovali, kluci tahají nohy. Chvíli trvalo, než se mužstvo patřičně rozběhalo, dokud měl soupeř dostatek sil, dobře bránil," řekl trenér Koubek. "Druhou půli po prostřídání a s úbytkem sil soupeře jsme dominovali. Byl to dobrý soupeř na úvod, hráči toho mají dost, proto hrajeme první zápasy s relativně slabšími soupeři," dodal.

První zápas letní přípravy zvládl i další účastník evropských pohárů Jablonec, který zvítězil 4:0 na hřišti nedalekého Hrádku nad Nisou. Třetí tým uplynulé ligové sezony podobně jako Plzeň vedl v půli nad účastníkem krajského přeboru jen 1:0 a o vysoké výhře rozhodl až po změně stran. To už byl na hřišti z úvodního dějství jen bek Romera, jinak kouč Jaroslav Šilhavý prostřídal sestavu.

"Zápas nám ukázal špatné řešení finální fáze. Měli jsme deset šancí a viděli jste, jak to dopadlo. Soupeř se snažil a bránil. Očekával jsem, že dáme více branek, ale dali jsme čtyři. Bylo to po zátěžových testech, v neděli mají kluci volno a od pondělí začínáme naostro," uvedl Šilhavý.

Na úvod přípravy zvítězilo proti celku z nižších soutěží i Slovácko, které vyhrálo 5:2 v Novém Městě na Moravě hrajícím divizi. Naopak nováček první ligy Zlín překvapivě pouze remizoval 1:1 na hřišti divizního Slavičína.

SK ZČE Plzeň - Viktoria Plzeň 1:7 (0:1)

Branky: 70. Bednář - 55. a 81. Hořava, 76. a 84. Hradecký, 42. Vaněk, 51. Hejda, 69. Mahmutovič.

Sestava Viktorie Plzeň

I. poločas: Bolek - Rajtoral, Matějů, Hejda, Medveděv - Petržela, Kučera, Vaněk, Vůch - D. Černý, Holenda.
II. poločas: Pavlík - Petržela, Hejda, Matějů, Mlynařík - Hradecký, Kučera - Vůch, Hořava, Hrdlička - Mahmutovič. Trenér: M. Koubek. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články