Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Plzeň udolala Teplice, první výhru slaví i Žižkov

Plzeň - Plzeňští fotbalisté porazili v úvodním utkání třetího kola první ligy Teplice 2:0. Pro obhájce titulu to bylo první vítězství v nové ligové sezoně a povzbuzení do dvou zápasů čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Kodani. Vítěz se proti dobře bránícímu soupeři složitě prosazoval, vyhrál až díky zlepšenému výkonu a dvěma gólům po přestávce. Poprvé od května 2009 se dočkala prvoligových bodů Viktorie Žižkov, když na svém hřišti porazila v souboji nováčků Duklu Praha 1:0. O jediný gól zápasu se v 35. minutě postaral Ilija Nestorovski.

V plzeňské brance se už objevil gólman Marek Čech, ale mnoho práce neměl. Západočeši sice měli převahu, ale dlouho spíše uprostřed hřiště a až v závěru poločasu ji dokázali přetavit v první šance. Ve 24. minutě nadvakrát pálil Trapp, ale obě jeho rány vyrazil Grigar. Teplický brankář pak v závěru poločasu zlikvidoval i Horváthův pokus z trestného kopu.

Hosté se do ofenzivy příliš nedostávali, jediný výraznější zákrok musel brankář Čech vytáhnout při Melunovičově ráně v 28. minutě. Po změně stran se však Tepličtí zatáhli ještě více do obrany, což byla ale především zásluha Západočechů, kteří zvýšili rychlost svých kombinací.

Petr Rada:

"Zvolili jsme zatažený blok a první poločas jsme poměrně zvládli, i když soupeř už měl několik náznaků. Po pauze nás Plzeň potrestala po standardní situaci, ale my jsme si za druhý poločas vyhrát nezasloužili."

V 58. minutě se Kolář ještě neprosadil, ale o minutu později Horváth poslal od levé postranní čáry míč mezi stopery a Ďuriš ho hlavou prodloužil do sítě. Plzeňští se s těsným vedením nesmířili, v 71. minutě mohl Horváth domácímu týmu zajistit dvoubrankový náskok, ale jeho zatočený trestný kop dokázal výborným zákrokem prodloužit na zadní tyč brankář Grigar a následná Bystroňova hlavička skončila mimo.

Hosté sice potom přidali trochu útočné snahy, přesto Čech prožil v plzeňské brance nečekaně klidnou obnovenou premiéru v Gambrinus lize. Šest minut před koncem výsledek zpečetil střídající Pilař, tečku za utkáním pak udělal Horváth, který nastřelil břevno.

Duel nováčků vyhrál zásluhou Nestorovskiho Žižkov

Dlouho se zdálo, že v pražském derby bude mít navrch Dukla. V 18. minutě vysunul Berger za obranu Pázlera, ale reprezentační gólman Vaclík mu včasným vyběhnutím šanci zmařil. O chvíli později se opakovala podobná situace, tentokrát se do šance řítil Berger, ale Vaclík byl znovu rychlejší.

Martin Pulpit:

"Bylo pro nás důležité, abychom hned v prvním utkání nezískali minusové body do tabulky pravdy. Byli jsme důraznější, nebezpečnější a měli jsme více gólových šancí. Proto je výhra zasloužená."

Pak však začali přebírat iniciativu domácí. V 25. minutě předvedli rychlý brejk po levé straně, Mach běžel z úhlu sám na brankáře Radu a snažil se ho obstřelit, ale gólman vytrčil nohu a míč vyrazil. O deset minut později však už udeřilo. A znovu po brejku, který táhl Bořil. Následně rozehrál do strany na Bartla, jehož střílený centr usměrnil tečí přesně do šibenice Nestorovski.


 
Po změně stran se Dukla snažila vytvořit si tlak a blízko srovnání byl krátce po příchodu na hřiště střídající Vrzal, ale z úhlu napálil Haškův prudký centr vysoko nad. Nebezpečnější ale byli domácí. Bořilovu hlavičku musel vytáhnout brankář Rada, neujala se ani Bartlova táhlá střela, která skončila jen těsně vedle.

A když se na druhé straně neprosadili po standardních situacích Vrzal s Hanouskem, skončil nervózní duel plný tvrdých zákroků hubenou výhrou domácích. Dukla tak potvrdila, že to na Žižkov neumí, když ho neporazila ani v minulé druholigové sezoně.

Výsledky 3. kola fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 59. Ďuriš, 84. Pilař. Rozhodčí: Bílek - Mencl, Jiřík. ŽK: Horváth - Lukáš, Rosa. Diváci: 5213.

FK Viktoria Žižkov - FK Dukla Praha 1:0 (1:0)
Branka: 35. Nestorovski. Rozhodčí: K. Hrubeš - Ubias, Košec. ŽK: Nestorovski, Bartl - Berger, Vrzal, Mikula. Diváci: 4081.

Radost hráčů Žižkova
zdroj: ČTK autor: Zbyněk Stanislav
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články