Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Plzeň složila reparát, o výhře 1:0 rozhodl vlastním gólem Kúdela

Plzeň - Hubeným triumfem 1:0 nad Slovanem Liberec odpověděli fotbalisté Plzně na kritiku z předešlých týdnů. Po bezbrankové remíze ve Zlíně a nezdaru v Edenu se vrátili na vítěznou vlnu. Rozhodující moment utkání přišel těsně před odchodem do kabin, kdy Kopicův centr nešťastně tečoval hostující obránce Kúdela za záda brankáře Dúbravky. Viktoria tak snížila manko na vedoucí Slavii, kterou čeká domácí duel s Teplicemi. 

Fotbalisté Viktorie Plzeň
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Plzeňský trenér Pivarník udělal oproti nezdaru na Slavii tři změny v sestavě. Dvě byly vynucené, neboť kvůli trestu nemohli hrát Řezník s Hořavou, na pravém kraji zálohy pak místo Petržely úřadoval Kopic. Vedle Krmenčíka nastoupil Bakoš.

Západočeši byli od začátku více na míči, ale přes dobře organizovaný hostující blok se těžko dostávali do šancí. První z nich přišla až ve 26. Minutě. Krmenčík zpracoval dlouhý nákop, přiťukl míč patičkou Bakošovi, který obstřelem z hranice vápna těsně minul.

Viktoria před pauzou stupňovala tlak a nakonec se dočkala kýženého vedení. Kopic poslal z přímého kopu balon do vápna, jenž si hlavou srazil do vlastní sítě Kúdela. Je však nutno podotknout, že Krmenčík stál v době centru v ofsajdu a gólovou situaci výrazně ovlivnil.

Liberecký kouč Trpišovský poslal do druhé půle Graiciara. Hosté přidali a v 62. minutě měli první velkou šanci. Baroš se protlačil až do zakončení, ale v době, kdy se chystal ke střele, se mu vrhnul pod nohy domácí kapitán Hubník a brankář Kozáčik míč chytil.

Slovan nicméně hrozil dál. Pokus záložníka Součka domácí na poslední chvíli zablokovali. V 73. minutě ovšem mohla Plzeň vedení pojistit. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu ale zkazila Kopicovi radost spojnice břevna a tyče.

Viktoria se s blížícím se závěrem začala strachovat o výhru a v 79. minutě měl na hlavě vyrovnání Graiciar. Gól nevstřelil ani dalekonosnou ranou Karafiát. Plzeň proto uhájila těsné vítězství.

20. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 44. vlastní Kúdela. Rozhodčí: Machálek - Moláček, Urban. ŽK: Hejda - Ekpai. Diváci: 9944.  

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hromada (82. Chrien), Hrošovský - Kopic, Bakoš, Zeman (85. Kovařík) - Krmenčík (76. Poznar). Trenér: Pivarník.

Liberec: Dúbravka - Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr - Souček - Ekpai (46. Graiciar), Ševčík, Potočný, Bartl (83. Voltr) - Baroš (71. Bosančič). Trenér: Trpišovský.

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Chtěli jsme dominovat, vytvářet si šance po stranách. To se nám dařilo, ale to, co nás trápí, je buď ještě lepší finální přihrávka, nebo prosazení se hráčů v šestnáctce. Dostali jsme se do vedení 1:0 v prvním poločase a měli jsme zápas pod kontrolou. Škoda, že jsme nepřidali druhý gól, protože v takovém zápase to potřebujete. Bohužel se nám to nepovedlo, a pokud se blíží konec zápasu, soupeř hraje s velkým rizikem. Měli jsme ten závěr dohrát trošku jinak, aby nebyl tak nervózní. Potřebovali jsme zápas zvládnout, ale víme, že nás čekají další. Tahle výhra samozřejmě nic neřeší. Musíme pracovat dál, abychom dokázali vyhrávat. Doufám ale, že vítězství nám pomůže k tomu, abychom se dostali do větší pohody směrem dopředu. Hejda dostal kolenem do nervu okolo kyčle a zatím se nemůže pohnout. Odjel na vyšetření, půjde na magnetickou rezonanci."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Mrzí mě, že jsme prohráli ze standardky. Pokud Plzeň měla nějaké šance, měla je po standardkách. I to břevno bylo po rozehraném rohovém kopu. Pro hráče mám jen slova pochvaly až na pasáž zhruba od 25. do 44. minuty, kdy jsme nebyli tak aktivní, jak jsme chtěli být. Kvůli častým standardkám jsme se dostali pod tlak a z toho rezultovala branka. Většinu standardek jsme uskákali dobře, bohužel z tohohle jsme dostali branku. Situaci jsem viděl jen v reálu. Prý je tam dvojitý výklad pravidel, úplně se v tom nevyznám. Z informací, co mám, půlka lidí říká, že to ofsajd byl, půlka, že ne, z nějakého zapojení hráče. Spíš mě mrzí, že ke standardce došlo, protože podle mě to faul nebyl."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články