Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň slaví dvě kola před koncem, Budějovice i Hradec potkal sestup

Praha - Plzeň vystřídá na mistrovském trůnu Spartu, rozhodla o tom její výhra nad Jihlavou. To fotbalisté Českých Budějovic a Hradce Králové z první ligy sestupují. Nepříjemnou jistotu oba nováčci získali už dvě kola před koncem, když Jihočeši prohráli gólovou přestřelku v Ostravě 3:4 gólem minutu před koncem a Východočeši utrpěli v Liberci prohru 0:2, díky níž se Slovan definitivně zachránil. Hrozbu sestupu odvrátila i Slavia, když v derby zdolala Duklu 2:0.

Utkání Plzeň - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Plzeň - Jihlava 2:0

Fotbalisté Plzně získali třetí mistrovský titul v historii. Viktoria porazila v dohrávce Jihlavu a v čele tabulky Synot ligy si vytvořila nedostižný šestibodový náskok na loňského šampiona Spartu, s níž má lepší vzájemnou bilanci. O výhře Západočechů rozhodli svými góly na konci úvodního dějství obránci Roman Hubník s Františkem Rajtoralem.

Reportáž a rozhovory (//sport/fotbal/312024-plzen-je-potreti-v-historii-ceskym-mistrem-titul-stvrdila-proti-jihlave/)

Ostrava - České Budějovice 4:3

Dynamo v utkání dvou nejslabších týmů jara na Bazalech vedlo 2:1 a 3:2 zásluhou tria Kalod, Janotka, Machovec, ale potřebné vítězství neudrželo. Baník, který nastoupil v hodně pozměněné sestavě, rázně ukončil čekání na gól, které trvalo 382 minut. Sivrič, Šašinka, Frydrych a Kukec poslali svými střelami hosty o soutěž níže. Utkání na Bazalech sledovala nejhorší návštěva za posledních 19 let, pouhých 1402 diváků.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311895-ceske-budejovice-neudrzely-vedeni-na-bazalech-a-opousteji-ligu/)

Liberec - Hradec Králové 2:0

Hradec Králové potřeboval k oživení nadějí na záchranu zvítězit, což se mu v Liberci v samostatné lize povedlo jen v roce 1994. A i dnes k tomu měl hodně daleko. Hosté nezvládli úvod zápasu a už v 11. minutě srbský obránce Karišik dal hlavou svůj první gól v české lize. Druhý přidal o 14 minut později Šural a tím bylo při střelecké nemohoucnosti hradeckých fotbalistů rozhodnuto.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311891-liberec-porazil-hradec-a-zachranil-se-votroci-sestupuji/)

Mladá Boleslav - Jablonec 1:1

Mladá Boleslav remizovala doma s Jabloncem 1:1. V souboji čtvrtého celku tabulky se třetím vedli domácí po gólu Magery, ale turkmenský záložník Mingazov zajistil Severočechům alespoň remízu. Liga mistrů se jim však vzdaluje, Spartě stačí k udržení druhé příčky pouhý bod. Mladá Boleslav ještě nemá jistou Evropskou ligu, na čtvrtém místě je před Příbramí jen o dva body.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311913-mlada-boleslav-neudrzela-vedeni-jablonci-se-vzdaluje-liga-mistru/)

Slavia - Dukla 2:0

Slavia v malém pražském derby porazila doma Duklu 2:0, vyhrála teprve druhé z posledních jedenácti kol, ale po utkání mohla oslavit záchranu v lize. V Edenu rozhodli Gruzínec Kenija a střídající Červenka gólem v poslední minutě. Slavia tak v samostatné nejvyšší soutěži udržela proti dejvickému soupeři neporazitelnost.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311907-slavia-porazila-duklu-a-definitivne-se-zachranila/)

Teplice - Příbram 1:1

Příbram dál hájí pátou příčku, která může v případě triumfu Jablonce v Poháru FAČR znamenat postup do Evropské ligy. V přímém souboji o ni dokázala remizovat v Teplicích 1:1. Hrubku domácího brankáře Grigara potrestal Matějů, Teplice sice po změně stran zatlačily, ale stihly jen vyrovnat zásluhou Potočného a dvakrát trefit tyč.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311873-pribram-uhrala-remizu-v-teplicich-a-drzi-patou-pricku/)

Sparta - Slovácko 5:2

Sparta v páteční předehrávce porazila Slovácko 5:2 a v kombinaci s dnešní remízou Jablonce si už téměř zajistila druhou příčku, která v nové sezoně znamená účast ve 3. předkole Ligy mistrů. Za domácí skóroval dvakrát Kadlec, po brance přidali Kadeřábek, Vácha a Lafata, který osmnáctým gólem dostihl slávistu Škodu v čele střelecké tabulky. Za hosty jen zkorigovali prohru Trávník s Divišem.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/synot-liga/311705-sparta-sestrelila-peti-goly-slovacko-a-stale-zivi-teoretickou-nadeji-na-titul/)

Brno - Bohemians 1905 0:1

V dalším pátečním utkání prohrálo Brno doma 0:1 s Bohemians 1905. O vítězství Pražanů rozhodl deset minut před koncem střídající Bratanovič, předtím se v 52. minutě Šírlova střela odrazila od břevna. Bohemians venku vyhráli teprve druhé z posledních deseti ligových utkání a posunuli se do horní poloviny tabulky.

Reportáž z utkání (//sport/fotbal/311714-bohemians-1905-uspeli-diky-jedine-brance-v-brne/)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články