Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň si může zajistit pohárový podzim, na Rumuny ale doma neumí

Plzeň – S cílem potvrdit úvodní remízu 2:2 z Bukurešti a postoupit do play-off Ligy mistrů půjdou fotbalisté Plzně do odvety 3. předkola s rumunským FCSB. Ve hře je však pro Západočechy víc než jen postup, neboť úspěšnější ze souboje získá vedle jistoty základní fáze Evropské ligy také prémii 146 milionů korun. Viktorii stačí k postupu i remíza 1:1 nebo 0:0, předchozí dva pohárové zápasy s rumunskými soupeři však ve Štruncových sadech prohrála. Přímý přenos sledujte od 20:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Západočeši v Bukurešti dvakrát vedli, ale na góly Michaela Krmenčíka a Jana Kopice dokázali hráči někdejší Steauy pokaždé odpovědět. Pro Plzeň to byla třetí remíza ze tří duelů v Rumunsku.

Doma ale má Viktoria horší bilanci. Loni ve skupině Evropské ligy prohrála s Astrou Giurgiu 1:2, v roce 2014 doma nezvládla ani odvetu 3. předkola EL s Petrolulem Ploješt, kterému po venkovní remíze 1:1 podlehla 1:4.

Ani u jedné ztráty však nebyl staronový trenér Pavel Vrba. "Pokud budeme chtít v odvetě hrát na 0:0, tak to určitě nevyjde. Budeme muset být zase aktivní a chtít zase dát gól. Hrát na 0:0 je hrozné riziko a to si doma netroufneme," řekl Vrba.

Český vicemistr v sobotu vstoupil do domácí soutěže drtivou výhrou 4:0 nad Duklou Praha, když všechny čtyři góly vstřelil už během výborné první půle. Naopak FCSB v nedělní generálce v Bukurešti jen remizoval 1:1 s Craiovou a ve třetím kole rumunské ligy poprvé nevyhrál.

Plzeňští věří, že jim k postupu pomůže i podpora z tribun. "Bylo by skvělé, kdybychom i my soupeři ukázali, jaké fanoušci umí vytvořit peklo. Jestli za námi budou stát všichni lidé v Plzni, tak si myslím, že je dáme," prohlásil útočník Krmenčík.

Nový Fotbal fokus podcast i o tom, čeho se musí Plzeň vyvarovat v odvetě proti FCSB

Oba soupeři v minulé sezoně ve 3. předkole Ligy mistrů uspěli. Plzeň vyřadila Karabach, FCSB zase pražskou Spartu. "Věříme, že dokážeme postoupit i letos. Je důležité, abychom do odvety vstoupili sebevědomě, ale musíme být zároveň trpěliví, opatrní a neinkasovat jako první," uvedl záložník rumunského týmu Filipe Teixeira.

Domácím budou kvůli zraněním opět chybět kapitán Roman Hubník, další stoper Jan Baránek, brankář Matúš Kozáčik nebo záložníci Václav Pilař s Janem Kovaříkem. FCSB bude postrádat záložníka Constantina Budesca, který se v prvním zápase krásně trefil z přímého kopu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články