Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Plzeň si může přiblížit pohárovou Evropu, v cestě stojí produktivní Jablonec

Domácí fotbalový pohár MOL Cup pozná druhého semifinalistu. Ke druholigové Opavě se připojí lepší z duelu mezi nejproduktivnějším týmem ligového jara Jabloncem a Plzní, kterou Severočeši už šest zápasů v řadě neporazili. Přímý přenos sledujte od 17:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Plzeň – Jablonec
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Jablonec a Plzeň se nedlouho po pohárovém souboji utkají i v lize, Severočeši přivítají Viktorii 17. března. V úvodním vzájemném duelu v sezoně Západočeši v nejvyšší soutěži doma zvítězili 3:2.

Plzeňští jsou v ligové tabulce třetí daleko za pražskými "S". V poháru budou usilovat o první postup mezi nejlepší čtyřku od roku 2021, kdy došli do finále.

"Jablonec má výhodu domácího prostředí. Naše touha je uspět, ale neuniklo nám, že Jablonec teď na jaře zaznamenal obrovský progres a sází góly. Čeká nás v Jablonci náročná mise a těžký úkol. Ale cíl zůstává stejný – chtěli bychom postoupit," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Jabloneckým patří v lize až 11. místo, ve třech jarních utkáních včetně víkendové remízy v podještědském derby ale dali 11 branek. Do semifinále poháru naposledy prošli předloni.

"V poháru si musíme věřit na každého. Tam je to o jednom zápase, není to dlouhodobá soutěž. Budeme chtít Plzeň potrápit a vyhrát. Nikoho nebudeme šetřit, jdeme do toho naplno," řekl asistent jabloneckého trenéra Tomáš Čížek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články