Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň selhala v Jihlavě, domácí zvládli obrat za poločas

Jihlava – Plzeň po bravurně zvládnutém duelu se Spartou nečekaně prohrála v Jihlavě 1:2 a v čele tabulky má na mistrovský celek už jen bodový náskok. Viktoria vedla díky trefě Davida Limberského z konce první půle, ale po změně stran otočili skóre Muris Mešanovič a náhradník Lukáš Masopust.

Utkání Jihlava - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Plzeň nepotvrdila minulý domácí triumf nad Spartou, ukončila sérii šesti vítězných zápasů v nejvyšší soutěži, kde podruhé v sezoně prohrála. Naopak Vysočina bodovala i v pátém utkání pod novým trenérem Romanem Kučerou, z toho počtvrté naplno. Plzenští se do první šance dostali v desáté minutě, ale Hejda z malého vápna hlavou minul. Souboj druhého nejhoršího ofenzivního týmu s lídrem tabulky pokračoval za mírné převahy hostujícího týmu. Zejména Pilař dělal jihlavské obraně velké problémy.

V poslední minutě prvního poločasu zařídil hostům vedení Limberský, který tečovanou střelou z hranice pokutového území překonal brankáře Hanuše. Gól do šatny však domácí nepoložil. V 57. minutě Kukol přihrávkou mezi stopery krásně vysunul Mešanoviče, který prostřelil Kozáčika a po 462 minutách ukončil jeho ligovou neprůstřelnost. Vzápětí bosenský útočník nepochopitelně odmítl druhý zásah, když zblízka netrefil odkrytou branku.

Vysočinu to ale nakonec nemuselo mrzet, protože v 77. minutě krátce po svém příchodu na hřiště rozhodl Masopust. Toho plzeňská obrana opět nepokryla, takže jihlavský záložník po přihrávce Kučery v klidu zakončoval z malého vápna. V závěru si Plzeň vytvořila místy až drtivý tlak, ale ani po sérii standardních situací, které zahrával střídající navrátilec Horváth, vyrovnat nedokázala. Západočeši tak poprvé od srpnového utkání na Slavii (0:1) nebodovali.

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)

Branky: 57. Mešanovič, 77. Masopust - 45. Limberský. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Urban. ŽK: J. Krejčí - Hejda. Diváci: 4 025.

Jihlava: Hanuš - Vaculík (78. Marek), Kryštůfek, J. Krejčí, Hybš - T. Kučera, Jánoš - Fulnek, Šulek (56. Harba), Kukol (74. Masopust) - Mešanovič. Trenér: R. Kučera.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Procházka, Hejda, Limberský - Vaněk, Hrošovský (82. Horváth) - Petržela, Hořava (81. Kovařík), Pilař - Holenda (62. Tecl). Trenér: M. Koubek.

Miroslav Koubek (trenér Plzně): "Je potřeba vítězi poblahopřát, i když jsme mu to naším výkonem poněkud ulehčili. Přitom jsme měli utkání dobře rozehrané, dali jsme gól do šatny. My měli od začátku územní převahu, létalo do vápna dost centrů a bylo jen otázkou, jestli ten obranný val Jihlavy překonáme. Dali jsme soupeřům v tabulce naší prohrou dárek. Jsem s výsledkem nespokojený, minimálně bod jsme měli z Jihlavy odvézt. Nestačí hrát na sto procent posledních 15 minut."

Josef Jinoch (trenér Jihlavy): "Dostali jsme smolný gól, protože byl vlastní. V druhém poločase jsme začali hrát tu hru, kterou jsme se chtěli prezentovat po celý zápas a ty góly byly jen oceněním naší snahy. Utkání bylo hektické, ale přesně na tohle jsme se celý týden připravovali. Plzeň měla za sebou těžké zápasy, které zvládla, takže jsme očekávali, že jí nebude chybět sebevědomí. Myslím si ale, že výkonem zejména v druhé půli jsme si vítězství zasloužili. Jsme pochopitelně rádi, že to takhle dopadlo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy