Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň se ve šlágru kola chce dotáhnout na vedoucí Spartu

Praha - Duel mezi vedoucí Spartou Praha a druhou Viktorií Plzeň jasně vévodí programu 7. kola první fotbalové ligy. Letenský celek bude na západě Čech hájit tříbodový náskok i sérii pěti vítězství v řadě. Souboj mezi jedinými českými účastníky Evropské ligy představuje vrchol ligového podzimu. Přímý přenos utkání sledujte v rámci Studia fotbal od 14:40 na ČT4 a našem webu.

"Při vší úctě ke všem soupeřům, toto beru jako opravdu velký zápas. Pohled na tabulku i poslední výsledky Plzně dávají jasně najevo, že před námi stojí velká výzva," uvedl trenér Sparty Vítězslav Lavička před zápasem ve svém rodišti. Bývalý plzeňský hráč se do Štruncových sadů v sobotu vrátí jako soupeř po více než pěti letech.

"O titulu ten zápas nerozhodne, ale utkání může být důležité pro to, abychom do dalších zápasů získali sebevědomí. Ale to platí stejně pro nás i Plzeň," doplnil Lavička. Doufá, že už mu bude po zranění k dispozici kapitán Marek Matějovský, jehož start je však po druhém výronu kotníku během léta nejistý. Zkušený záložník během reprezentační pauzy trénoval s úlevami.

Viktoria chce do utkání vstoupit opatrněji než minulý rok, kdy doma jako úřadující mistr a účastník Ligy mistrů svému rivalovi podlehla 0:2. "Asi naše sebevědomí před tím utkáním bylo až moc velké. Určitě teď budou hráči pokornější, a to bude důležité ke konečnému výsledku. Nám už se to několikrát stalo a každé podcenění se trestá," upozornil plzeňský trenér Pavel Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Viktoria Plzeň - Sparta

Nehodlá přitom nasadit osobní obranu na sparťanského kanonýra Leonarda Kweukeho, jenž podzimní souboj rozhodl dvěma góly a přesně mířil i na jaře na Letné (1:3). "Nikdy jsme to nedělali, je to nesmysl. Každý bude mít obranné úkoly ve svých prostorech," ujistil Vrba. Jeho svěřenci pražský tým porazili třikrát z posledních čtyř duelů. Kvůli zranění budou chybět například zranění ofenzivní hráči Michal Ďuriš a Daniel Kolář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články