Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň se v generálce rozešla s Lokomotivem Moskva bez branek

Schwaz (Rakousko) - Fotbalisté Viktorie Plzně zakončili herní soustředění v Rakousku bezbrankovou remízou s ruským Lokomotivem Moskva. Během generálky na vstup do kvalifikace Ligy mistrů působili aktivnějším dojmem, ale příliš brankových příležitostí si nevypracovali.

Nový trenér Plzně Roman Pivarník vsadil v utkání na osvědčené opory z minulé sezony. Viktoria sice měla herní převahu a držela častěji míč, ale kombinovala převážně ve středu hřiště.

Kolem vápna soupeře se proti pevné defenzivě Lokomotivu řízené chorvatským reprezentantem Čorlukou těžko prosazovala. Naopak Moskvané zahrozili několika nebezpečnými brejky, které brankář Kozáčik zneutralizoval.

Po změně stran a střídáních se hra Plzně přeci jen rozhýbala, ale gól ani tak nepřišel. Krmenčík, jenž nahradil nevýrazného Ďuriše, v největší šanci nedostal míč do branky, protože mu hlavičku srazil jeden z obránců těsně vedle. Neuspěl ani Kovařík. Střelou z přímého kopu z velké dálky sice překvapil gólmana, ale míč se mezi tři tyče nevešel.

Plzeň během přípravného období na novou sezonu zůstala neporažena a v posledních dvou zápasech udržela čisté konto. Na druhou stranu se ale v Rakousku trápila v útoku a ve třech zápasech dala jen dva góly.

"První půli jsme hráli proti větru, což bylo velmi náročné. Soupeř na nás nalezl a měli jsme problémy v rozehrávce. Ve druhé se situace obrátila, hráli jsme s větrem a škoda, že Honza Kovařík nebo Michal Ďuriš neproměnili své šance. Ale důležité je i to, že jsme neinkasovali. Celkově si myslím, že jsme zápas zvládli," konstatoval stoper Roman Hubník. "Fotbalu ale dneska chybělo lepší počasí, hra by byla z obou stran kvalitnější," dodal.

"Jsem spokojený, jak jsme soustředění zvládli. Ale musíme teď v týdnu dál hodně pracovat. Ve středu po návratu si hráči odpočinou, pak najedeme na běžný předzápasový týdenní rytmus, abychom byli správně naladěni na 3. předkolo. Řekneme si něco k soupeři, co a jak hrát. A budeme se věnovat i výbušnosti, zrychlování, herním věcem," řekl trenér Pivarník.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:

Viktoria Plzeň - Lokomotiv Moskva 0:0

Sestava Plzně: Kozáčik - Rajtoral (46. Matějů), Baránek (46. Hejda), Hubník, Limberský (78. Řezník) - Hořava (46. Kučera), Hrošovský (85. Hromada) - Petržela (46. Kopic), Kolář (81. Bakoš), Kovařík - Ďuriš (56. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články