Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň se s Hapoelem nemazala, rozstřílela ho 4:0

Plzeň - Fotbalisté Plzně mají na dosah postup do jarních bojů v Evropské lize. Ve 4. kole základních skupin doma porazili Hapoel Tel Aviv 4:0 a na kontě mají devět bodů, o pět více než třetí Coimbra, na jejímž hřišti mohou v příštím kole slavit. Stačí jim k tomu i remíza. O postup nyní mohou přijít, jen když prohrají oba zbývající zápasy a naopak Coimbra oba vyhraje.

Plzeňská radost
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Viktoria dnes měla nad Hapoelem od začátku výraznou převahu, kterou v góly přetavili hned dvakrát Daniel Kolář a jednou David Štípek i Marek Bakoš. Izraelský celek dohrával od 41. minuty bez vyloučeného Erika Djemby Djemby. Plzeň nastoupila bez své opory Rajtorala, který kvůli zranění chyběl i na lavičce. Jeho místo na pravém kraji zálohy zaujal teprve dvacetiletý odchovanec Štípek a vedl si velmi dobře. Už ve druhé minutě se dostal do zakončení, brankáře Apoulu však nepřekonal.

Pak zahrozili z přímého kopu hosté, jenže Toama střílel těsně vedle. To však bylo na dlouhou dobu od Hapoelu vše a zápas se nesl v duchu plzeňských kombinací. Pěknou akci předvedl Kolář, který přešel přes tři obránce, našel Ďuriše, jehož střelu z úhlu vytáhl zpod břevna Apoula. O chvíli později už se však Kolář prosadil. Bakoš roztáhl hru do křídla na Řezníka, který poslal centr na bližší tyč, a reprezentant Kolář hlavou otevřel skóre. Byl to pro něj první gól od začátku srpna, když od té doby stačil vinou zranění odehrát jen devět zápasů.

Po půlhodině hry byl v další šanci Štípek, který po závaru nebezpečně vystřelil, jeden z obránců však na poslední chvíli míč vykopával téměř z brankové čáry. Míč by však zřejmě i tak skončil o centimetry vedle. Z následného rohu hlavičkoval Ďuriš těsně nad. Plzeň si vytvářela rohy jak na běžícím páse a z jubilejního desátého udeřila. Horváth zahrával míč až na velké vápno, kde číhal Limberský.

Pod tlakem vybíhajících obránců však místo střely z voleje nečekaně zvolil hlavičku zpět na Horvátha. To obranu Hapoelu natolik zaskočilo, že při následném centru propadla, míč se dostal až k Štípkovi a plzeňský mladík střelou po zemi potvrdil vedení. V tu chvíli by musel Hapoel vstřelit tři góly, což se při rozložení sil a absenci několika důležitých hráčů Hapoelu zdálo jako hodně těžký úkol.

Plzeňané slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Nosek

Zřejmě si to uvědomili i hostující hráči a ze zklamání hodně přitvrdili v osobních soubojích. Čtyři minuty před poločasem na půlce zajel bývalý záložník Manchesteru United Djemba Djemba do Daridy šlapákem a rozhodčí mu ukázal rovnou červenou kartu. Po dalším ostrém souboji se pak Limberský málem vrhnul na Cohena.

Po změně stran už Plzeň hru s přehledem kontrolovala a nepouštěla hosty k míči. Když se pak postupnou kombinací dostala až k vápnu soupeře, vyzkoušela střelu z dálky, ovšem většinou nepřesnou. Až čtvrt hodiny před koncem našel Horváth Koláře a reprezentační záložník znovu hlavou vstřelil třetí gól. Plzni to však nestačilo a zdecimovaného soupeře ještě dorazil Bakoš rovněž hlavou. Slovenský útočník tak protrhl své střelecké trápení trvající dva měsíce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Hapoel Tel Aviv

Viktoria Plzeň - Hapoel Tel Aviv 4:0 (2:0)

Branky: 23. a 76. Kolář, 39. Štípek, 84. Bakoš. Rozhodčí: Todorov - Gavrilov, Angelov (všichni Bulh.). ŽK: Štípek, Limberský - Cohen, Badir. ČK: 41. Djemba Djemba (Hapoel). Diváci: 11.389.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth (80. Zeman), Darida - Štípek (69. Hora), Kolář, Ďuriš - Bakoš (85. Hejda). Trenér: Vrba.

Hapoel: Apoula - Pantsil, Šušan, Petkovič, Antebi (46. Badir) - Djemba Djemba, Gordana (73. Mare) - Cohen (60. Maman), Toama, Danin - Tamuz. Trenér: Abuksis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články