Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň se radovala v dešti, fanoušky rozehnala bouřka

Plzeň - Koupel ve fotbalovém štěstí prožili fanoušci fotbalistů Viktorie Plzeň, která postoupila po dvou výhrách přes FC Kodaň do základní části Ligy mistrů. Těsně po vyrovnávacím gólu zkropil plzeňské náměstí silný déšť, který vyhnal téměř všech více než 5000 diváků, kteří utkání sledovali na velkoplošné obrazovce. Pouze dvě stovky z nich vydržely před plátnem i pod salvou krup. Přenos už ale neviděly, vítězný gól poslouchaly jen jako komentář hlasatele. V okolí náměstí se zaplnily všechny restaurace, blesky a hromy dokonce přerušily na desítky sekund dodávky proudu.

Fanoušci Plzně
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Prší pro štěstí, i ten nahoře nám to přeje," křičely v přilehlých ulicích dívky se šaty s modročervenými symboly klubu nalepenými na tělech. V Plzni stále hustě prší, ale všichni, co nedojeli na utkání do pražského Edenu, prý budou slavit až do rána.

"Byl klid, ani jsem nevnímal, že jsem ve službě," řekl jeden z policistů hlídkujících ve středu města. Potvrdil ale, že zesílené hlídky budou v pohotovosti celou noc. "K zajištění veřejného pořádku a plynulosti v dopravě bylo vyhlášeno policejní opatření, na kterém se ve spolupráci s městskou policií v Plzni podílí přibližně 170 policistů," řekla mluvčí krajské policie Martina Kohoutová.



Do Prahy vyrazilo odpoledne fandit týmu z Plzně speciálním vlakem přes 700 fanoušků, kteří opouštěli nástupiště s písní "We are the Champions". České dráhy posílily čtyři spoje o celkem šest vagónů s 540 lidmi.

Zápas v Edenu sledovalo zhruba 12 000 fanoušků z Plzeňska. Šlo o historicky největší počet lidí, kteří kdy z regionu za týmem vyjeli. Povolená kapacita stadionu Slavie, tedy 20 000 míst, byla beznadějně vyprodaná. Z Plzeňského kraje vyjela kromě vlaků téměř stovka autobusů s diváky i členy klubu a stovky automobilů. Řada fanoušků si stěžovala, že se dostala na svá místa pozdě. "Více než polovina diváků byli Plzeňáci a ti ostatní také přáli Plzni, takže v Praze bylo téměř stoprocentně domácí prostředí," řekl lídr plzeňských fandů Roman Bakala.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Antonína Šimůnka
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články