Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Plzeň se proti Dukle rozloučí s Rajtoralem, Zlín uvidí bitvu o Evropu

Praha – Sobotní program sice nabízí pouze dva zápasy, nicméně oba mohou mít pro další pokračování nejvyšší soutěže zásadní vliv. Úřadující šampioni z Plzně přivítají Duklu a pokusí se složit reparát za předcházející nezdar na Letné. Živou vodou pokropený Zlín hostí v přímém souboji o účast v kvalifikaci Evropské ligy tápající Mladou Boleslav. Přímý přenos utkání Viktoria Plzeň – Dukla Praha sledujte od 20:00 na ČT sport.

Utkání Dukla Praha - Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Plzeň podlehla Spartě a výrazně si zkomplikovala cestu za obhajobou titulu. Pět kol před koncem je její manko na vedoucí Slavii dvoubodové. Mnohem větší tragédií však byla následná zpráva o úmrtí jednatřicetiletého obránce Františka Rajtorala, který ve Viktorii strávil nejlepší léta kariéry a pomohl jí ke čtyřem titulům či dvěma postupům do základní skupiny Ligy mistrů. Jeho památku uctí západočeský klub před úvodním výkopem.

"Smrt Franty Rajtorala je smutná zpráva pro všechny, ale musíme jít dál a titul udělat i pro něj. Naplánovaný program v týdnu jsme dodrželi, ale první tréninky byly trochu specifické, protože kluci z toho byli trochu rozhození, čemuž se nelze divit. Nyní už se plně soustředí a fotbal je u nich na prvním místě," uvedl plzeňský kouč Zdeněk Bečka.

Osmá Dukla zdolala mistrovský celek po návratu do první ligy jen jednou doma. Ve Štruncových sadech získala z šesti duelů pouhé dva body. "Věřím, že nás poslední zápas s Jihlavou správně uklidnil a uvolnil náš herní styl, který budeme chtít předvést i proti aspirantovi na titul. Máme touhu v Plzni uhrát pěkný výsledek. Bude to další duel se skvělou atmosférou. Jedeme si ho užít," prohlásil trenér Jaroslav Hynek.

Aktuálnímu dění v nejvyšší soutěži se věnoval také další díl Fotbal fokus podcastu:

V naprosto odlišném rozpoložení vstoupí do vzájemného střetnutí fotbalisté Zlína a Mladé Boleslavi. "Ševci" během týdne ukončili 24 utkání trvající neporazitelnost pražské Slavie, když ji vyřadili v semifinále Českého poháru. O tři dny dříve navíc dobyli stadion druhého týmu z Vršovic, Bohemians 1905.    

"Po dlouhé sérii bez výhry nám poslední úspěchy nesmírně pomohly psychicky. V obou zápasech byla naše vítězství postavena na bojovnosti celého mužstva, na což chceme navázat i nyní. Divákům to už dlouho dlužíme. Potřebujeme tři body také proto, že chceme udržet kontakt s pěticí nejlepších týmů. Bohužel stále zápolíme s rozsáhlou marodkou. Vypadlo nám hodně hráčů ze základní sestavy," řekl kouč Bohumil Páník.

Středočeský celek naopak v semifinále MOL Cupu neuspěl. Před vlastními fanoušky překvapivě podlehl druholigové Opavě. "Ve Zlíně potřebujeme získat body pro udržení čtvrté příčky. Nečeká nás nic lehkého. Musíme být v šestnáctce nebezpečnější a úspěšnější než ve většině jarních soutěžních utkání," konstatoval trenér Martin Svědík

Uložit

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články