Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň se nevzdává. Spartu chceme ještě pořádně prohnat, hlásí Tecl

Praha - Útočník Plzně Stanislav Tecl měl po vítězství 3:0 nad Duklou radost, že obhájce titulu znovu dostal pod tlak pražskou Spartu a minimálně na jeden den ztenčil její náskok v čele první ligy na pět bodů. Podle autora první branky Viktoria nabrala formu možná až příliš pozdě, ale boj s letenským lídrem rozhodně ještě nevzdává. Ze zápasu Slovácko – Sparta nabídne od 19:00 náš web textovou on-line reportáž.

Stanislav Tecl slaví první branku proti Dukle
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Dva zápasy a celkové skóre 9:0. Plzeň na Julisce navázala na domácí drtivou výhru 6:0 nad Libercem. "Jsou to dva zápasy, asi je předčasné bavit se o tom, že nabíráme formu. Teď už je možná i trošku pozdě, přece jenom ztráta už je velká. Ale vždycky, když takhle dostaneme Spartu pod tlak, je to jedině dobře," řekl Tecl po zápase.

"Dokud bude i minimální šance, tak se o to popereme. Ale teď to má samozřejmě Sparta ve svých rukou a my budeme čekat, co se z toho stane. Určitě je chceme ve zbytku sezony pořádně prohnat," doplnil třiadvacetiletý hráč.

Konec šestitýdenního čekání

Proti Dukle ukončil svou pětizápasovou sérii bez ligové branky, která ho ale příliš netrápila. "Nervozita nebyla. My jsme vyhrávali, takže ani nebylo proč být nervózní. Ale jsem samozřejmě rád, že už jsem gól dal," přiznal Tecl, jenž na devátou trefu v ročníku čekal od 23. února, kdy v Ostravě rozhodl dvěma brankami o výhře 2:1.

Skóre otevřel v 18. minutě střelou zblízka po spolupráci s Patrikem Hrošovským. Těsně před pauzou mohl přidat druhý gól, ale jeho střela ve skluzu se tentokrát pouze otřela o břevno. "Bylo to těsné, ale hlavně tam byl fantastický centr od Koviho (Jana Kovaříka), který tam posílal parádní nahrávky. Je radost takhle hrát," ocenil spoluhráče Tecl.

"Možná ten výsledek vypadá trošku jednoznačněji. Na druhou stranu jsme podali dobrý taktický výkon a měli i víc šancí než Dukla, takže jsme zaslouženě vyhráli," uzavřel plzeňský forvard.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články