Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň se může přes Hradec dostat na druhé místo

Praha – Fotbalisté Plzně se mohou alespoň dočasně osamostatnit na druhém místě ligové tabulky, pokud v dnešní předehrávce doma porazí Hradec Králové. Západočeši by rádi prodloužili sérii šesti ligových zápasů bez porážky a vítězně se chtějí naladit na úterní očekávaný souboj v Lize mistrů se slavnou Barcelonou. Druhou páteční předehrávkou je duel mezi Bohemians 1905 a Olomoucí. Plzeň se nyní dělí o třetí místo s Libercem a jeden bod ztrácí na Jablonec, ale pokud úřadující čeští šampioni s Hradcem vyhrají, nejméně do pondělního utkání Jablonce zůstanou druzí.

Ilustrační foto

Duel Plzně s Hradcem bude ochuzený absencí domácího záložníka Václava Pilaře, který je ve Viktorii právě z východočeského klubu na hostování a v pátek proti "svému" kmenovému týmu nesmí nastoupit. "Je to klasická dohoda, také my při hostování našich hráčů máme klauzule, že proti nám nehrají. Musíme Václava (Pilaře) nahradit jinak," řekl domácí trenér Pavel Vrba.

Plzeň v lize už šestkrát za sebou neprohrála, naopak Hradec má jediné vítězství z posledních devíti zápasů a už 295 minut neskóroval. "Ale má náš plný respekt. Na jaře jsme s nimi v domácím zápase měli velké problémy, takže jsme ostražití," řekl Vrba.

Hradec jede do Plzně jako outsider, ale jeho hráči prý nejsou zakřiknutí. "Musíme věřit, že nám to tam začne padat," věřil trenér Václav Kotal, že jeho tým prolomí střelecké trápení z posledních zápasů. Hradečí slavili branku naposledy 25. září při remíze 1:1 v Mladé Boleslavi a se sedmi vstřelenými góly jsou v lize vůbec nejhorší.

Co napravovat mají před vzájemným zápasem i Bohemians 1905 s Olomoucí. "Klokani" sice stále drží lichotivou šestou příčku, ale vyhráli jediný zápas z posledních šesti a doma třikrát za sebou "jen" remizovali. "Bylo by výborné tentokrát zabodovat naplno," přál si kouč Pavel Medynský, pro kterého by výhra byla stylovým dárkem k pátečním 47. narozeninám.



Olomouc zatím tápe, i vinou devítibodového odečtu za korupci jsou Hanáci těsně nad hranou sestupových příček. Do Edenu pojedou s touhou odčinit poslední debakl 1:4 v Příbrami. Sigmu ale může strašit bilance ze vzájemných zápasů, protože ani jednou v posledních dvanácti duelech se z výhry neradoval hostující tým. "Potřebujeme body a dostat se z pásma sestupu," řekl kouč Zdeněk Psotka. "Dají se očekávat změny v sestavě, protože v posledním utkání v Příbrami jsme měli v útočné řadě velký rozdíl ve výkonu v prvním a druhém poločase," plánoval olomoucký kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články