Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň se mobilizuje na Inter. Nejistý je start Chorého a Havla

Viktorii Plzeň čeká v pořadí druhý duel v letošním ročníku Ligy mistrů. Proti Interu by Západočeši teoreticky měli mít více šancí než v utkání s Barcelonou, před zápasem ale hlásí zdravotní problémy: nejistá je účast Tomáše Chorého i Milana Havla.

Chorý přispěl k výhře Viktorie 3:2 na Andrově stadionu dvěma góly, po hodině hry však vystřídal. "Po Olomouci jsou maličko problémy. Chorý má po penaltovém zákroku roztržený nárt, který museli doktoři sešít. Uvidíme, jak bude vypadat, jestli vůbec bude k dispozici do hry. Uvidíme, jak se bude cítit. Milan Havel má také menší zdravotní problémy. Ostatní hráči jsou jinak v pořádku," řekl Bílek.

Zbytek týmu se tak připravuje na italského soupeře. "S Interem to bude samozřejmě další těžký zápas, je to další velkoklub, který nás čeká. Věřím, že v domácím prostředí máme velkou sílu a že můžeme Inter potrápit víc," řekl záložník Lukáš Kalvach.

"Jsme připravení dobře. Máme za sebou první zápas ve skupině na Barceloně, kde to bylo velmi těžké. Zkusili jsme si to a víme, do čeho teď jdeme. Hrajeme doma a určitě věřím, že máme sílu na to uhrát dobrý výsledek, abychom pak měli pořád o co hrát," uvedl sedmadvacetiletý Kalvach.

Inter považuje za stejně kvalitní jako Bayern a Barcelonu. "Možná Inter vypadá jako slabší tým než ty dva, ale je to pořád obrovský klub, který má hroznou sílu a kvalitní hráče. Neřekl bych, že to bude jednodušší než ve středu v Barceloně. Musíme předvést stoprocentní poctivý výkon a nedat jim prostor, abychom mohli být zítra úspěšní," konstatoval Kalvach.

Milánský celek postrádá zraněného kanonýra Romelua Lukakua. "Pro Inter je to určitě oslabení, protože Lukaku je jedním z nejlepších útočníků na světě. Mají ale Edina Džeka, který je stejně tak kvalitní. Pořád mají obrovskou sílu, jejich útočná fáze je velmi silná, tam si musíme dát pozor," prohlásil trojnásobný český reprezentant.

Inter vstoupil do Ligy mistrů domácí prohrou 0:2 s Bayernem a v sobotu v italské lize udolal FC Turín 1:0 až gólem v 89. minutě. "Sledoval jsem závěr jejich domácího zápasu (s Turínem), kdy vstřelili gól až na konci. Jsou prostě kvalitní, je to dobrý tým a nečeká nás nic lehkého. Hrajeme doma a věřím, že máme šanci zítra uspět, i když jsou kvalitní," podotkl.

Konfrontaci s věhlasnými kluby v "milionářské" soutěži si užívá. "Je rozdíl v rychlosti, v jaké hrají, jak drží míč. Je to i celkově o kvalitě hráčů, kteří jsou top na světě. Jsem jenom rád, že se s nimi můžeme měřit. Věřím, že se můžeme měřit důstojně a že body, nebo nějaký dobrý výsledek, ještě uhrajeme," poznamenal někdejší hráč Olomouce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články