Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň se Manchesteru nebojí. Chce navázat na výkon proti Bayernu

Manchester – Horší moment na cestu do Manchesteru si fotbalisté Plzně vybrat nemohli. City jsou totiž v posledních týdnech doma k nezastavení, což potvrdili o víkendu jasnou výhrou nad Tottenhamem 6:0. Viktoriáni jsou v zápase jasným outsiderem, ale rádi by předvedli podobný výkon jako před třemi týdny doma s Bayernem Mnichov. Sice tehdy prohráli 0:1, ale dokázali se favoritovi herně vyrovnat. Přímý přenos utkání sledujte od 20:15 na ČT sport nebo na našem webu.

Sport
zdroj: ČT4

Viktoriáni tak mohou jít do zápasu bez většího stresu. Pokud by však CSKA Moskva v druhém utkání skupiny D bodoval v souboji s Bayernem, bude Plzeň potřebovat uhrát stejný počet bodů s Manchesterem, aby si udržela šanci na třetí příčku.

"Na tom výsledku záleží. Pokud bude Moskva bodovat, tak nás porážka vyřadí z boje o třetí místo," řekl trenér Plzně Pavel Vrba. "Před začátkem soutěže jsme si říkali, že bychom rádi v posledním utkání s CSKA chtěli být ve hře o třetí místo. Já stále věřím, že toho jsme schopni dosáhnout a v prosinci se bude v Plzni hrát o postup do Evropské ligy," dodal.

Pokud CSKA s Bayernem prohraje, na výsledku Plzně v Manchesteru už z matematického hlediska tolik záležet nebude. I pokud by Plzeň nad City vyhrála, stále by musela CSKA v závěrečném utkání porazit, jelikož v Rusku nebodovala.

Nejprve však musí myslet na středeční zápas, který by měl být pro hráče jedním z vrcholů podzimu. Většina z nich zažije atmosféru anglického fotbalu poprvé v kariéře. "Vždycky jsem se do Anglie chtěl jet na fotbal alespoň podívat. Teď si tam rovnou zahrajeme, o to je to lepší," těšil se útočník Stanislav Tecl, který momentálně prožívá nejlepší období v dresu Plzně. Během posledních pěti zápasů dal pět gólů a další tři pomohl připravit.

Ale i Manchester má útočníky ve formě. Daří se Álvarovi Negredovi, ale především Sergiovi Agüerovi, který trápil Viktorii už v prvním vzájemném utkání v Plzni, kde zařídil výhru 3:0. Momentálně má na kontě 14 branek z posledních 11 soutěžních utkání. "Podle mě je Sergio v trojici nejlepších útočníků světa společně s Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem," prohlásil kouč City Manuel Pellegrini.

Chilský trenér může být v posledních týdnech s domácími výkony svých svěřenců velmi spokojený. Z devíti zápasů na Etihad Stadium prohrál jeho tým jen s Bayernem a nastřílel v nich 37 branek, což je v průměru přes čtyři góly na utkání. Naposledy tu prohrál silný Tottenham 0:6.

"Ten výsledek jsem zaregistroval a viděl jsem krátký sestřih. Ve všech důležitých zápasech hraje Manchester velice kvalitně a je to obrovsky silné mužstvo. My se při přípravě soustředíme hlavně na náš první zápas s Manchesterem, kdy soupeř rozhodl ve druhém poločase dvěma góly během pěti minut. Také chceme navázat na zápas, který jsme doma odehráli s Bayernem. I když jsme ho prohráli, tak nás fanoušci za důstojný výkon ocenili. Byl bych rád, kdybychom podobný výkon dokázali zopakovat ve středu. Víme, že nemáme co ztratit, a určitě chceme být aktivnější než například na Bayernu," dodal Vrba.

Pellegrini pro utkání vrátí do branky anglického reprezentanta Joea Harta, který po sérii chyb v listopadu vysedával na lavičce. Chybět by měli zranění David Silva, Stevan Jovetič a kapitán Vincent Kompany. Naopak Plzeň odjela do Anglie v kompletním složení.

Důležité pro Viktorii bude, aby se žlutých karet vyvarovali David Limberský a Roman Hubník. Oba už nasbírali po dvou napomenutích a další by je vyřadilo ze hry pro důležitý duel s CSKA.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články