Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň s Horváthem v sestavě otočila osmifinále poháru v Hradci

Hradec Králové – Po úspěšném duelu se Spartou zvládli fotbalisté Plzně i úvodní osmifinále Poháru FAČR. Na hřišti Hradce Králové zvítězili 2:1. Poslední tým ligové tabulky sice nad lídrem nejvyšší soutěže vedl po gólu Kotiše, ale Bakoš s Hubníkem skóre otočili. Plzeň vyhrála osmý soutěžní zápas za sebou, odvetu bude hostit 19. listopadu stadion Viktorie.

Pavel Horváth
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Uhráli jsme nadějný výsledek pro odvetu, s tím jsme spokojeni. Z hlediska výkonu to nebylo úplně jednoduché. Proti Spartě jsme se vydali, máme poměrně dost šrámů, nebylo snadné složit mužstvo," řekl po zápase plzeňský kouč Miroslav Koubek. Postrádal mimo jiné stopera Hejdu, kterému se dnes narodila dcera. "Proto musel hrát Limberský stopera. Cením si, že jsme to zvládli takovou rutinou a zkušeností," dodal trenér.

Oba celky udělaly v sestavách několik změn oproti lize. V jedenáctce Hradce dostali šanci Hable, Malinský, Trubač, Pavel Čermák či uzdravený Vaněček. Za Plzeň poprvé v základní sestavě pod trenérem Koubkem nastoupil kapitán a hrající asistent Horváth, příležitost dostali i Hubník, Kovařík, Bakoš či brankář Bolek. Celý druhý poločas pak odehrál mladík Medveděv. Trenér Koubek nasadil také Pilaře, reprezentační záložník se tak poprvé ukázal jako soupeř v Hradci, kde začínal ligovou kariéru.

"Původně jsem hrát neměl, ale Lukáši Hejdovi se narodilo dítě, a tak dostal volno. Byl to pro mě zvláštní zápas, vyrůstal jsem tady, bydlím třicet kilometrů odtud, mám v Hradci dobré vztahy," řekl Pilař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

Hradec vzal utkání jako zkoušku před dalšími zápasy o ligovou záchranu, kouč Pilný proto nechal na tribuně kapitána Rolka i matadora Kuliče. Do sestavy se naopak po čase vrátil záložník Kotiš a právě on vstřelil první branku. Ve 37. minutě si narazil míč s Trubačem, sedmnáctiletým nováčkem, a šikovnou kličkou obelstil Bolka. Po 442 minutách tak ukončil plzeňskou neprůstřelnost v soutěžních zápasech.

"Někteří hráči se dnes ukázali velmi slibně. Především oba hráči, kteří se podíleli na gólu - Dan Trubač a Matěj Kotiš. První i v sedmnácti letech ukázal, že má pohybově na dospělý fotbal, zvládal to, nahrál na gól," chválil Trubače sportovní manažer Hradce a člen trenérského triumvirátu Róbert Barborík.

Vedení Hradci nevydrželo dlouho. Ve 42. minutě Bakoš zakončil hlavou Hubníkův perfektní centr. Bývalý reprezentační obránce se po změně stran stal plzeňským klíčem k vítězství. Po jednom z Horváthových rohových kopů v 63. minutě Hubník napálil odražený míč tvrdě pod břevno. Viktoria pak vedení v klidu držela a do odvety jde s náskokem.

Hradec Králové - Viktoria Plzeň 1:2 (1:1)

Branky: 37. Kotiš - 42. Bakoš, 63. Hubník. Rozhodčí: Berka - Štěrba, Zeman. ŽK: Hubník (Plzeň). Diváci: 1 446.

Hradec: Kuciak - Holeš, Križko, Chleboun, Plašil - Kotiš, Hable (76. Šultes) - Malinský (63. A. Čermák), Trubač, P. Čermák - Vaněček (76. Prokeš). Trenér: Pilný.

Plzeň: Bolek - Hubník, Procházka, Limberský (46. Medveděv), Kovařík - Vaněk (76. Petržela), Hrošovský, Horváth, Pilař - Holenda, Bakoš (90. Kratochvíl). Trenér: Koubek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy