Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň remizovala se Sokolovem, Hradec dal sedm gólů Žižkovu

Praha - Fotbalisté Plzně poprvé v přípravě zaváhali, když v utkání Tipsport ligy v Berouně remizovali s druholigovým Sokolovem 2:2. Ve skupině A hrané v Satalicích rozstřílel Hradec Králové svého ligového soupeře Žižkov 7:1. Čtyřmi góly k tomu pomohl útočník Tomáš Mrázek, který je v Hradci na zkoušce z Opavy.

Utkání Plzeň - Sokolov
zdroj: ČT4

Sokolov si už vyšlápl na jiný prvoligový celek Duklu (2:1) a i proti Plzni byl blízko výhře. Když v koncovce selhaly obě posily Plzně Berger s Wágnerem, poslal Sokolov do vedení Vaněček, který po brejku zužitkoval chybu soupeře při rozehrávce. Chvíli nato zvýšil z přímého kopu Glaser. 

Plzeň však po změně stran zabrala a Petržela po pasu Bergra snížil. Čtvrt hodiny před koncem se pak připomněla další posila plzeňského celku stoper Procházka, který vyvezl míč, našel Ďuriše a ten střelou z otočky srovnal. Plzeň mohla i rozhodnout, ale své šance už nevyužila.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Plzeň - Sokolov

To Hradec si s chutí zastřílel. V prvním poločase zcela rozebral obranu Žižkova a vstřelil šest gólů během 17 minut. A to především zásluhou Mrázka. Bývalý juniorský reprezentant nejprve vybojoval míč uprostřed hřiště a z dobrých 25 metrů překonal vyběhnutého brankáře Ticháčka. Následně skóroval Černý a na další dvě trefy přihrál Mrázkovi, který kromě čtyř branek přidal i asistenci na gól Jedunova a pomohl připravit trefu i pro Pávka.

Hradec tak za jediný poločas dal stejně gólů jako za posledních devět ligových zápasů dohromady. Přestože po změně stran už žádný další gól nepřidal, Žižkov utrpěl debakl. Nic na tom nezměnilo ani snížení, které přišlo po vlastní brance Lenceviče, který je v Hradci na zkoušce z Bohemians Praha.

V děčínské skupině zvítězil Liberec v ligovém souboji s Teplicemi 2:0 po gólech Musiola a Breznaníka. Zatímco Liberec nastoupil s většinou hráčů základního kádru, Teplice daly prostor především náhradníkům.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články