Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň proti Zlínu nezaváhala. Na cestě ke třem bodům se trefili Beauguel a Ba Loua

Plzeňští fotbalisté se po vítězství nad Zlínem posouvají na pátou příčku tabulky nejvyšší soutěže. K výhře 2:0 Západočechům pomohly branky Beauguela a Ba Louy. Naopak Zlín musí skousnout třetí porážku v řadě. 

Jean-David Beauguel
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

První větší šanci si vytvořil v 18. minutě plzeňský Falta a pohotovou křížnou střelou těsně minul branku. Na druhé straně gólman Staněk zneškodnil Poznarovu ránu pod břevno.

Po půlhodině hry domácí otevřeli skóre. Šulc sice ještě tváří v tvář brankáře Dostála nepřekonal, ale Ba Loua po rohu nacentroval do šestnáctky, míč propadl k Beauguelovi a francouzský útočník zblízka nezaváhal. Nejlepší střelec Viktorie se trefil proti bývalému týmu a připsal si jedenáctý ligový gól v sezoně.

Plzeňští mohli první poločas vyhrát i vyšším rozdílem, ale Beauguelův přímý kop vyrazil Dostál a zlínského brankáře po další standardní situaci a Brabcově střele zachránila tyčka.

Hosté vstoupili do druhého dějství aktivně, ale druhý gól vstřelili v 53. minutě Západočeši. Vraštil nechtěnou tečí vyslal do úniku Káčera, který vybídl Ba Louu a křídelní hráč z Pobřeží slonoviny se snadno trefil do odkryté branky.

Čtvrt hodiny před koncem Plzeň podržel Staněk, když zlikvidoval hlavičku střídajícího Fantiše. V 86. minutě domácí byli blízko třetímu zásahu. Kalvach z dálky napálil tyčku a volný Šulc z dorážky přestřelil.

Viktoria na svém hřišti v nejvyšší soutěži porazila Zlín počtvrté za sebou a domácí vítěznou sérii protáhla na sedm soutěžních zápasů.

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:0 (1:0)

Branky: 31. Beauguel, 53. Ba Loua. Rozhodčí: Lerch - Hock, Leška - Adam (video). ŽK: Kaša - Matejov, Janetzký. Bez diváků.

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Limberský - Káčer (75. Hořava), Kalvach, Šulc - Ba Loua (67. Mihálik), Beauguel (75. Ondrášek), Falta (67. Kopic). Trenér: Gula.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov - Vraštil (87. Procházka), Hlinka, Janetzký (71. Martínez) - Dramé (55. Potočný), Poznar (71. Fantiš), Jawo (55. Čanturišvili). Trenér: Páník.

Adrian Gula (trenér Plzně): "Ceníme si vítězství, protože Zlín byl zdatný soupeř, obzvlášť v druhém poločase. Je to pro nás důležitá výhra, ale každé výhry je potřeba si vážit. Jsem rád, že se do hry dostal Honza Kopic po dlouhém zranění. Jsem rád, že Ba Loua se gólově prosadil po výborné finálce Mira Káčera. Po delším čase nám vyšla standardní situace v ofenzivě. Byly tam věci, o které se půjde opřít, ale i věci, které jednoznačně musíme posunout dál, protože v sobotu nás čeká další zápas (s Jabloncem)."

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Plzeň má v závěrečné fázi víc zkušených hráčů, kteří si to tam dovedou nachystat a hlavně dohrát. Nám tohle chybělo. Byli jsme tam dvakrát třikrát, domácí nějakým nasazením života nám zblokovali střely, které už možná šly do brány. Nás čeká v neděli důležité utkání (s Příbramí), proto jsme hráče trošku vyrotovali. Myslím, že ti, kteří šli od začátku, nám ukázali, že jsou právoplatnými hráči a můžeme s nimi počítat zase kdykoliv do těch dalších zápasů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články