Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plzeň prodloužila smlouvy s Vrbou a Horváthem

Plzeň - Vedení fotbalistů Plzně se rozhodlo prodloužit smlouvy s hlavními strůjci úspěšného podzimu. Lídr tabulky první ligy se dohodl na prodloužení spolupráce s trenérem Pavlem Vrbou až do konce června 2013. O rok kratší novou smlouvu má i kapitán Pavel Horváth. Oběma současné kontrakty končily po této sezoně. Plzeň na podzim bezkonkurenčně vládla české lize, když měla v jednu chvíli dokonce již dvanáctibodový náskok, který se sice smrskl na čtyřbodový, přesto se Plzeň stala s předstihem podzimním mistrem. Navíc nastřílela nejvíce branek ze všech týmů.

Proto se z trenéra Vrby stalo velmi žádané zboží. Podpisem nové smlouvy však dal Vrba najevo, že hodlá na západě Čech setrvat. "Jsme rádi, že jsme našli společnou řeč a trenér bude pokračovat ve své práci, díky které náš tým hraje atraktivní fotbal a láká daleko více fanoušků. Věříme, že je to další krok v nastavené koncepci, která má za cíl v Plzni pravidelně bojovat o nejvyšší příčky," řekl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Spolu s Vrbou má na plzeňském úspěchu velký podíl i tvůrce hry Pavel Horváth, který na podzim vstřelil pět branek a na řadu dalších přihrál. Navíc se stará o dobrou náladu v kabině.

"Pavel má pro náš klub obrovskou cenu nejen na hřišti, ale i v kabině. Svou kvalitu potvrzuje v každém zápase, je jedním z nejlepších záložníků v lize. Jeho zkušenosti, herní přehled, cit pro přihrávku a vůle po vítězství jsou atributy, které jsou nenapodobitelné," chválil pětatřicetiletého záložníka Šádek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články